Românul cu nume istoric spune că este o onoare și o povară numele pe care îl poartă. Vrea să facă lucruri memorabile pentru a onora pe înaintașul său. Povestea românului care a are recorduri remarcabile.
Românul cu nume istoric face sport de la 10 ani
Românul cu nume istoric este modest. Să te numești Avram Iancu nu e ușor! Este numele celui mai mare erou naţional al românilor din Ardeal, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848 în Transilvania.
Eroul din zilele noastre s-a născut în Petroşani, la poalele Munţilor Parâng, în data de 18 februarie 1976. Este bibliotecar și are o familie frumoasă, soția Ancuța și trei fetițe adorabile.
Face sport de la 10 ani. A început cu karate, apoi ciclism, alergare montană și înot.
- Avram Iancu este un românul care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, a înotat Dunărea de la izvoare la vărsare în 89 de zile .
- A parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, în perioada 2 septembrie 2018-31 octombrie 2018. 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.
- A înotat întregului curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2860 km, în premieră mondială fără costum de neopren, în 89 de zile, în perioada 20 iunie – 16 septembrie 2017.
- Pe 30 august 2016, Avram Iancu a finalizat traversarea înot a Canalului Mânecii, fără costum de neopren. A fost o luptă infernală: 62 de km în 17 h și 54 minute.
- În 2019, a ocupat locul 3 la una dintre cele mai grele curse de alergare din lume 6633 Arctic Ultra (2019) ducând drapelul României până la capătul lumii.
Românul cu nume istoric. „Este o onoare și o povară”
Avram Iancu, celebrul bibliotecar pasionat de înot, a făcut senzație în prima ediție din sezonul 9 „Chefi la cuțite”.
„Este o onoare și o povară să porți acest nume, căci trebuie să ai idealuri care să nu îi dezonoreze pe marii înaintași care au purtat acest nume. Rețeta aceasta este una dublă, e o șmeherie cu capac”, a dezvăluit Avram Iancu, în timp ce a pregătit o omletă special coaptă la cuptor în ardei gras cu capac natural. Chefii au fost impresionați de gust.
Apoi, ușile s-au deschis și în platou și-a făcut apariția Avram Iancu. Concurentul cu nume istoric și recordman i-a impresionat pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și pe Sorin Bontea cu dezvăluirile sale.
”Eu am citit o carte, o istorie frumoasă a unui soldat din armata franceză. În locul deportării a ales să traverseze înot Canalul Mânecii. Am descoperit că în 200 de ani nu a fost vreun român care să facă asta.
Aveam 38 de ani când am citit această poveste, dar a trebuit să cântăresc dacă pot să fac și eu asta. În 2014 am anunțat că voi traversa înot Canalul Mânecii.
Este foarte dificil să înoți atâtea ore și atâția kilometri, dar este foarte importantă motivația. Au fost 18 ore de înot încontinuu, au fost și ore în bezna nopții, în valuri foarte mari.
Am reușit să înfig drapelul patriei noastre pe țărmul francez. Mai mult de șase luni au durat antrenamentele.
Am înotat toată Dunărea, în 89 de zile, fără costum de neopren. Am slăbit zece kilograme. Am realizat că parcurgerea unui fluviu e ca parcurgerea unei vieți”, a povestit Avram Iancu, spre marea uimire a celor trei chefi.
„Sunteți mult prea modest și mult prea umil pentru câte ați realizat și obținut în viață. De ce nu vă cunosc mai mulți oameni?”, a întrebat Florin Dumitrescu.
„Scopul nu este să te cunoască cât mai mulți oameni. Eu am făcut lucrurile acestea, mă bucur că unii compatrioți au rezonat cu ceea ce am făcut”, a spus Avram Iancu concurentul.
Ediție cu statuie. Chefi la cuțite revine cu sezonul 9
Viorica Viscopoleanu nu a primit mașina promisă de Ceaușescu. Făcuse un record mondial
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook