Pentru că le era interzis să se afișeze în costum de baie, la mare, s-a găsit o soluție pentru ca doamnele și domnișoare să nu sufere din acest motiv. Așa au apărut mașinile de scăldat, care se găseau pe plajă.
O ciudățenie în acest moment, mașinile de scăldat erau foarte apreciate de femeile din vechime. O mașină de scăldat era construită din lemn și semăna cu o cabină de probă, dar era mai mare și montată pe roți. Pentru ca doamnele să poată pătrunde înăuntru, aceasta era prevăzută cu o scară. Doamnele intrau în mașina de scăldat în ținutele de stradă, apoi se schimbau în costumul de baie, iar hainele le lăsau pe un raft, pentru a nu se uda.
Doamnele aveau și zonă de scăldat privată
Ulterior, mașinile de scăldat erau duse în apă, cât mai departe de țărm, folosind caii sau mai mulți bărbați. Când femeia era în siguranță că nu poate fi văzută de nimeni, ieșea printr-o ușă. În cazul se dorea o zonă de scăldat privată, existau și mașini ce aveau atașat un cort din pânză care era coborât în apă.
Doamnele se ajutau între ele să iasă din apă, iar dacă existau femei care nu știau să înoate, pentru a nu se îneca, erau legate cu o frânghie de mașina de scăldat. După ce femeile se bălăceau cât le poftea inima, se întorceau în mașină, se uscau și se schimbau cu hainele uscate, apoi fluturau un steag, ceea ce înseamna că pot fi duse pe plajă.
Unde a apărut prima dată mașina de scăldat
Nu se știe cu adevărat cine e inventatorul mașinii de scăldat, dar în schimb se cunoaște faptul că Benjamin Bale, un producător de mănuși și pantaloni din Margate, o stațiune de pe litoralul englez, ar fi îmbunătățit-o. Pentru prima dată această mașinărie a fost folosită în Marea Britanie, apoi în SUA, Germania și Franța. Mașinile de scăldat au fost folosite până la începutul anilor 1920, iar de atunci nu s-a mai auzit nimic.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook