Dr. Mihaela Bilic explică cum se prepară corect un ou, dar și cât de periculoasă e ultima fiță alimentară

Dr. Mihaela Bilic explică cum se prepară corect un ou, dar și cât de periculoasă e ultima fiță alimentară
Celebrul nutriționist continuă seria ponturilor sale de sănătate prin care îi învață pe români cum să se alimenteze cât mai sănătos.

Mihaela Bilic este unul dintre nutriționiștii de top din România, iar sfaturile sale sunt mereu așteptate de oameni. Mereu are ponturi și sfaturi alimentare utile și simplu de aplicat. În plus, ea însăși este un exemplu de persoană atentă la alimentație, astfel că sfaturile pe care le dă sunt filtrate de propria experiență, nu doar de teorie.

Cât de nociv este uleiul de cocos

Mai nou românii au descoperit uleiul de cocos, pe care îl consideră aromat și sănătos în bucătărie. „Ne-am săturat de floarea soarelui, de măsline, acum vrem lucruri exotice. Doar că, ținut la rece, uleiul de cocos se transformă în untură. De ce? Pentru că în structură avem acizi grași saturați identici cu cei din grăsimile animale, din slănină, din untură, din grăsimea de porc sau de vită. Acizi grași saturați care cresc riscul de colesterol și de boli cardiovasculare.

@mihaela_bilic #drbilic ♬ sunet original – Mihaela_Bilic

Deci grăsimea, chiar dacă este vegetală, trebuie consumată cu măsură. Păcătosul de ulei de cocos are 90% acizi grași saturați, acolo unde untul are doar 55 la sută”, explică dr. Mihaela Bilic. În finalul postării ei, nutriționistul oferă urmăritorilor un sfat pe care Rețete și vedete l-a diseminat în mai multe ocazii: în loc să mâncați uleiul de cocos, puneți-l pe piele. O hidratează fantastic, o face catifelată și va avea și un parfum îmbietor. „Veți mirosi delicios și apetisant ca o prăjiturică”, concluzionează și dr. Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic ne învață să preparăm ouă prăjite perfecte

Dacă tot a abordat subiectul uleiului, Mihaela Bilic a decis să explice și cum se prăjește un ou. Nu e nevoie de ulei, ci de căldură. Adică de un capac. Marele secret e preluat de la maeștrii bucătari: oul se sparge în tigaia încinsă, apoi se pun deasupra lui un capac. „Oul perfect pregătit e oul care are albușul perfect coagulat și gălbenușul moale. Pentru a învăța să preparați corect oul fără ulei, urmăriți clipul realizat de Mihaela Bilic chiar în timp ce a preparat oul „perfect”.

@mihaela_bilic Oul prăjit nu are nevoie de ulei, ci de capac 🙂 #drbilic ♬ sunet original – Mihaela_Bilic