Minunatul tort de morcovi al lui Laurian

Minunatul tort de morcovi al lui Laurian
Torul de morcovi și-a găsit locul binemeritat în cofetăriile din România și nu puține sunt acelea care oferă rețete delicioase. Este ușor de preparat și acasă.

Laurian Micu, un timișorean pasionat de gătit, a oferit pentru Rețete și vedete rețeta sa fabuloasă de tort de morcovi. Garantăm că este o încântare, mai ales dacă iubiți condimentele.

Ingrediente Tort de morcovi

Blat: 200 ml ulei, 120 g zahăr tos, 100 g zahăr brun, trei ouă mari, miezul de la un baton de vanilie, 200 g făină, o linguriță scorțișoară, câte jumătate de linguriță nucșoară, cuișoare, ienibahar, toate măcinate, o linguriță sare, o linguriță praf de copt, o linguriță bicarbonat de sodiu, 250 g morcovi dulci (bio) dați pe răzătoarea mică

Cremă: 250 g mascarpone, 100 ml frișcă lichidă, 160 g zahăr pudră vanilat și, opțional, 200 g de marțipan alb, fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare Tort de morcovi

Încingem cuptorul la 180 °C . Amestecăm cu mixerul la viteză medie, 3 – 4 minute ouăle, uleiul și zahărul. Trebuie să obținem o cremă groasă și deschisă la culoare. Adăugăm făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul și condimentele și mai amestecăm încă 4 – 5 minute la viteză medie. Punem apoi și morcovii și amestecăm bine.

Blatul astfel obținut se coace într-o tavă cu pereți detașabili de preferință, cu diametrul de 25 cm. Tapetăm înainte pereții tăvii cu unt și făină, iar pe fund punem hârtie de copt. Blatul se coace 30 – 35 de minute, după care se face testul scobitorii și la nevoie se mai lasă la copt.

Pentru prepararea cremei, amestecă brânza mascarpone până devină cremoasă, apoi adăugăm 60 g de zahăr și amestecăm până ce acesta este topit complet. Separat, batem frișca cu 100 g de zahăr până obținem o frișcă tare. Apoi amestecăm frișca bătută cu crema mascarpone.

Blatul de tort de morcovi obținut să taie în straturi groase de cel puțin 1,5 – 2 cm fiecare. Pentru asamblarea tortului puneți cremă peste fiecare dintre straturi. Dacă ați optat și pentru marțipan, integrați-l și pe acesta între două straturi de blat. Puteți păstra puțină cremă pentru decor cu care ungeți tortul de jur împrejur, la final, și presărați deasupra fulgi de migdale.

Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă