Musaca de cartofi. Rețetă sățioasă

Musaca de cartofi. Rețetă sățioasă
Rețeta de musaca de cartofi cu carne tocată de porc și smântână la cuptor nu este greu de făcut. Este sățioasă și te saturi cu o felie.

Nu există o „rețetă originală” de musaca grecească sau românească. Există mai multe rețete de moussaka: grecească, turcească, arăbească. Se prepară diferit în funcție de zonă.

Musaca de cartofi. Rețeta

Nu este greu să prepari musaca de cartofi. Se face cu ingrediente simple, la îndemâna oricui.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 100 gr ceapă tocată
  • puțin ulei vegetal
  • sare și piper măcinat
  • 1.5 kg cartofi
  • 500 gr smântână
  • 3 ouă.

Mod de preparare

  • Fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcească, apoi curăță-i de coajă și taie felii de jumătate de deget grosime.
  • Pune puțin ulei în tigaie, adaugă carnea de porc și ceapa și călește ingredientele la foc iute.
  • Asezonează cu sare și piper după gust.
  • Unge o tavă cu puțin ulei, apoi așează în ea jumătate din feliile de cartofi fierți, asezonează-i cu puțină sare.
  • Pune carnea tocată peste cartofi în strat uniform.
  • Pune deasupra restul de cartofi.
  • Separă ouăle, bate albușurile să fie tari, apoi amestecă întâi gălbenușurile cu smântâna, apoi și cu albușul bătut, adăugat în cantități mici.
  • Toarnă amestecul de ou și smântână peste musaca. Se poate folosi doar smântână,. Pune tava în cuptor la 180 C și așteaptă până se rumenește ușor partea de sus (circa 15-20 de minute)
  • Oprește focul când musacaua este gata, scoate tava din cuptor și așteaptă minim 15 minute înainte de servire.

Musaca de legume. Fiecare felie, o doză de sănătate

Musaca de post cu vinete. Nu uitaţi să puneţi usturoi!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp