Știați că negii apar din cauza unui virus? Remedii naturiste

Știați că negii apar din cauza unui virus? Remedii naturiste
Negii apar peste noapte, fără să știi de unde au răsărit. Vina o poartă un virus care se transmite prin contact. Remedii naturiste.

Negii apar din cauza unui virus, virusul pa­piloma uman (HPV), spune specialiștii.

Infectarea se produce fie prin contact direct, fie prin atingerea unor su­prafeţe care n-au fost curăţate corespunzător, de pil­dă în baie sau în bazinele de înot.

Cum scăpăm de negi. Remedii naturiste

Alimentele cu acţiune curativă recomandate nu se consumă, ci sunt destinate uzu­lui extern.

Sunt binevenite şi numeroasele remedii care întăresc capacitatea de auto­apărare a organismului, pen­tru prevenirea recidi­velor.

Usturoiul. Omoară viruşii, dar şi îm­piedică proliferarea celulelor infectate. Cercetă­torii iranieni au oferit dovezi greu de contestat. Ei au tratat cu extract de usturoi 23 de pacienţi, care aveau între doi şi 96 de negi. După o săptămână sau două, toate formaţiunile cutanate dispăruseră.

Curăţaţi atâţia căţei proaspeţi câţi vă trebuie, iar apoi zdrobiţi-i sau tăiaţi-i în mici rondele. Puneţi usturoiul direct pe negi, evitând contactul cu pielea dimprejur.

Bandajaţi locul respectiv, lăsaţi remediul să acţioneze peste noapte şi, în dimineaţa următoare, spălaţi porţiunea de piele cu multă apă. Este posibil să se formeze băşici, totuşi aplicaţi tratamentul cu consecvenţă în continuare, până la dispariţia negilor.
Procedura de mai sus nu se poate folosi în cazul copiilor, cu atât mai puţin a bebeluşilor. Usturoiul va provoca arsuri grave pe pielea lor delicată.

Negii. Alte remedii naturiste

Rotopasca. Micile flori galbene şi frunzele de rostopască sunt cunoscute încă din antichitate pentru virtuţile lor tă­măduitoare. Din rostopasca proaspătă, stoarceţi puţin suc din tulpini şi picuraţi-l direct pe negi, o dată sau de două ori pe zi, timp de cinci până la şapte zile.

În cazul când folosiţi plan­ta uscată, va trebui să pregătiţi un decoct concentrat, cu care să vă tamponaţi negii.

Paiele de ovăz tocate.  Conţin, printre alte principii active, nu mai puţin de şapte compuşi cu acţiune antivirală. Aceasta ne per­mite să presupunem că ar putea fi întrebuinţate cu succes (tot sub formă de decoct) contra virusului (HPV).

Smochinele. Terapeuţii din Iran obişnuiesc să trateze negii tamponându-i cu sucul lăptos ce se scurge din codiţa smochinelor. Ar trebui să vă tamponaţi negii o dată pe zi, timp de cinci până la şapte zile, cu sucul alb, picurat din codiţa smochinelor proaspete.

Coaja de banană. Un procedeu utilizat de adepţii medicinei complementare constă în frecarea negi lor cu par­tea interioară a unei coji de banană. Puteţi aplica această metodă de trei-patru ori zilnic, timp de cinci până la şapte zile. Este foarte posibil să ajungeţi la rezultatele dorite, după cum ne încredinţează un studiu publicat tot în anii ’80.

Zeama de lămâie. Tamponaţi negii cu zeamă de lămâie şi prelungiţi tratamentul până când acidul conţinut în ea îi va face să dispară.


Hameiul, bun în bere și pentru sănătate. Combate oboseala

Tratează amigdalita cu muşeţel şi cu salvie

Recomandarile noastre