Dacă vreți să țineți Postul Crăciunului asta nu înseamnă să mănânci doar fasole și cartofi. Se poaate mânca și ceva dulce, dar fără lapte: negresa de post.

Negresă de post, fără lapte. Rețeta

O prăjitură ieftină și care se prepară repede și care are nevoie de puține ingrediente. Reţeta este una simplă, tradiţională, nu conţine lapte sau ouă. Puteţi să puneți şi un sos de ciocolată, dintr-o tabletă topită la aburi.

Ingrediente

  • 1/2 cană de ulei
  • 1 cană apă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 2 linguri gem de prune
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • nucă măcinată
  • esenţă de rom
  • coaja unei lămâi
  • un praf sare.

Mod de preparare

  • Într-o crăticioară, se pune la foc mediu zahărul, apă, gemul şi cacao, până când se omogenizează şi se topeşte zahărul.
  • După ce stinge focul, se separă 10 linguri din amestecul obţinut şi se păstrează pentru glazură.
  • Se adaugă bicarbonatul, făină, nuca măcinată, mirodeniile şi praful de sare.
  • Se amestecă până obţineți o compoziţie omogenă.
  • Se tapetează tava cu hârtie de copt sau ulei şi făină, apoi se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, în funcţie de cuptor.
  • Se scoate tava de la cuptor, se toarnă glazura şi se mai pune încă 5-6 minute la cuptor.

S-a vândut cel mai mare diamant roz găsit în Rusia. În câteva minute

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri