Simona Ionescu / Redactor Șef

Neurologii trag un semnal de alarmă. Evitați aceste alimente, pentru că sunt nocive pentru creier

Neurologii trag un semnal de alarmă. Evitați aceste alimente, pentru că sunt nocive pentru creier
În funcționarea perfectă a creierului sunt implicați mai mulți factori, de la cei de mediu, la stres, genetică, dar și alimentație.

Specialiștii spun că există alimente bune pentru creier, dar și mai puțin bune, care ar putea să vă dea viața peste cap.

Printre cele mai dăunătoare, spun oamenii de știință, se numără sucurile acidulate, care afectează vasele de sânge, din cauza cantității mari de zaharuri conținute. Nu strică nimănui un suc de poftă, dar dacă acest lucru se transformă în dependență, se poate instala demența sau alte afecțiuni.

Evitați „untul fals”

Potrivit informațiilor oferite de neurologul Shah Datta de la Langone Concussion Center din New York, evitați cât puteți de mult să consumați margarină, considerată „untul fals”. Optați pentru ulei de măsline și unt.

Consumați cafea care are cofeină

De asemenea, e bine că nu consumați nici cafea fără cofeină, pentru că de cele mai multe ori procesul de decofeinizare se realizează cu ajutorul solvenților. Printre produsele care afectează creierul se numără și cartofii prăjiți. „Reduc integritatea barierei hemato-encefalică, ceea ce duce la afecțiuni neuronale ale hipocampului, partea din creier responsabilă cu funcțiile de învățare și memorie”, a spus neurologul Pedram Navab.

Apa ajută la îmbunătățirea creierului

Nu uitați să vă hidratați, pentru că apa îmbunătățește creierul și atunci când organele nu mai funcționează optim, nici creierul nu o face. Ceaiul protejează creierul și ajută la procesarea informației, îmbunătățind memoria. Ciocolata neagră ce are în compoziție 70% cacao are în compoziție flavonoide al căror rol este de a reduce riscul de accident vascular cerebral. De asemenea, ciocolata neagră menține sănătatea cardiovasculară.

Creierului îi plac fructele de pădure

Pentru prevenirea afecțiunilor neurogenerative și îmbunătățirea funcției cognitive, consumați nuci, care sunt pline de proteine și vitamine. Tot pentru îmbunătățirea memoriei sunt foarte bune și fructele de pădure, care contribuie la creșterea puterii de concentrare și reduc inflamația din creier.

Pentru a îmbunătăți memoria pe termen scurt și a oferi protecție împotriva stresului introduceți în dietă și afinele. Dar și avocado, un fruct minunat pentru creier, fiind o bogăție de grăsimi mononesaturate și protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre