O rețetă de restaurant: paste cu zucchini și parmezan

O rețetă de restaurant: paste cu zucchini și parmezan
Într-una din edițiile Neatza cu Răzvan și Dani, bucătarul îndrăgitului matinal, chef Nicolai Tand, a pregătit o rețetă folosind paste linguini cu zucchini și parmezan, perfectă pentru masa de prânz sau cină.

Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 28 septembrie 2021 pentru deliciul matinalilor, dar și pentru inspirația telespectatorilor, o rețetă absolut delicioasă: paste cu zucchini și parmezan.

Este o rețetă perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, pe care v-o prezentăm mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Linguini cu zucchini și parmezan – Ingrediente

400 gr paste linguini

apă + sare

2 zucchini de mărime medie

2-3 căței de usturoi

2-3 linguri cu ulei de măsline

sare și piper, după gust

frunze de busuioc

200 gr parmezan răzuit

Mod de preparare

Se începe cu prepararea dovleceilor. Pentru un plus de aspect și un efect surprinzător asupra mesenilor, un dovlecel îl feliem în fâșii, cu ajutotorul unui curățător econom cu spații mari, sau cu răzătoarea tip mandolină. Fâșiile de dovlecel vor fi asemănătoare cu pastele linguini. Al doilea dovlecel se va toca mărunt și se va trage la tigaie în puțin ulei de măsline, cu o ceapă tocată mărunt și doi căței de usturoi, de asemeni, tocați mărunt.

Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se scurg și se trag ușor în unt topit, împreună cu fâșiile de dovlecei. Se amestecă ușor și cu mare atenție să nu se strivească dovleceii, apoi se transferă în tigaia cu celelalte ingrediente.

Se adaugă și câteva frunze de busuioc, sare și piper după gust, dar și un cățel de usturoi, răzuit. Acesta va desăvârși gustul preparatului și va conferi un plus de prospețime. După stingerea focului, se adaugă parmezan răzuit, din belșug.

Sursa: Chefi la cuțite

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri