Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 28 septembrie 2021 pentru deliciul matinalilor, dar și pentru inspirația telespectatorilor, o rețetă absolut delicioasă: paste cu zucchini și parmezan.
Este o rețetă perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, pe care v-o prezentăm mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Linguini cu zucchini și parmezan – Ingrediente
400 gr paste linguini
apă + sare
2 zucchini de mărime medie
2-3 căței de usturoi
2-3 linguri cu ulei de măsline
sare și piper, după gust
frunze de busuioc
200 gr parmezan răzuit
Mod de preparare
Se începe cu prepararea dovleceilor. Pentru un plus de aspect și un efect surprinzător asupra mesenilor, un dovlecel îl feliem în fâșii, cu ajutotorul unui curățător econom cu spații mari, sau cu răzătoarea tip mandolină. Fâșiile de dovlecel vor fi asemănătoare cu pastele linguini. Al doilea dovlecel se va toca mărunt și se va trage la tigaie în puțin ulei de măsline, cu o ceapă tocată mărunt și doi căței de usturoi, de asemeni, tocați mărunt.
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se scurg și se trag ușor în unt topit, împreună cu fâșiile de dovlecei. Se amestecă ușor și cu mare atenție să nu se strivească dovleceii, apoi se transferă în tigaia cu celelalte ingrediente.
Se adaugă și câteva frunze de busuioc, sare și piper după gust, dar și un cățel de usturoi, răzuit. Acesta va desăvârși gustul preparatului și va conferi un plus de prospețime. După stingerea focului, se adaugă parmezan răzuit, din belșug.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook