Trebuie doar câteva ingrediente și faceți un aperitiv care va impresiona pe meseni: pâine cu ou și brânză.
Pâine cu ou și brânză. Un aperitiv inedit
Arată foarte bine pe o masă festivă: pâine cu ou și brânză.
Ingrediente
- 1/4 căni apă
- 3/4 căni lapte
- 3 ouă
- 2 linguri unt
- 3 căni făină
- 2 lingurițe sare
- 2 linguri zahăr
- 14 grame drojdie proaspătă
- Pentru uns: 2 ouă, o lingură de apă, spanac, pătrunjel sau mărar și brânză la alegere.
Mod de preparare
- Dizolvați drojdia proaspătă în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Încălziți apa, laptele și untul la 120 grade.
- Adăugați ingredientele încălzite puțin câte puțin peste aluatul de drojdie.
- Amestecați 2-3 minute la o viteză medie.
- Adăugați 1 ou. Amestecați 1 minut.
- Puneți aluatul pe masă și frământați-l 5-7 minute până devine elastic. Folosiți făină mai multă, dacă este necesar.
- Așezați aluatul într-un bol uns cu ulei să lăsați-l la crescut.
- După ce și-a dublat mărimea, așezați-l pe masă și începeți să îl bateți pentru a scăpa de bulele formate în interior.
- Împărțiți aluatul în trei. Întindeți fiecare bucată de aluat și lăsați-le la crescut timp de 40 de minute.
- Pentru compoziție amestecați 1 ou, cu 1 lingură de apă. Adăugați și mărarul/pătrunjelul sau spanacul mărunțit, împreună cu brânza.
- Ungeți prima bucată de aluat, apoi o adăugați pe a doua. Repetați mișcarea. Adugați a treia foaie de aluat. Rulați.
- Așezați aluatul în tava tapițată sau pe foaia de copt și introduceți la cuptor la 180 de grade, timp de 30-35 minute. Ungeți-l cu încă un ou.
- Când s-a rumenit este gata!