Trebuie doar câteva ingrediente și faceți un aperitiv care va impresiona pe meseni: pâine cu ou și brânză.

Pâine cu ou și brânză. Un aperitiv inedit

Arată foarte bine pe o masă festivă: pâine cu ou și brânză.

Ingrediente

  • 1/4 căni apă
  • 3/4 căni lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri unt
  • 3 căni făină
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri zahăr
  • 14 grame drojdie proaspătă
  • Pentru uns: 2 ouă, o lingură de apă, spanac, pătrunjel sau mărar și brânză la alegere.

Mod de preparare

  • Dizolvați drojdia proaspătă în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Încălziți apa, laptele și untul la 120 grade.
  • Adăugați ingredientele încălzite puțin câte puțin peste aluatul de drojdie.
  • Amestecați 2-3 minute la o viteză medie.
  • Adăugați 1 ou. Amestecați 1 minut.
  • Puneți aluatul pe masă și frământați-l 5-7 minute până devine elastic. Folosiți făină mai multă, dacă este necesar.
  • Așezați aluatul într-un bol uns cu ulei să lăsați-l la crescut.
  • După ce și-a dublat mărimea, așezați-l pe masă și începeți să îl bateți pentru a scăpa de bulele formate în interior.
  • Împărțiți aluatul în trei. Întindeți fiecare bucată de aluat și lăsați-le la crescut timp de 40 de minute.
  • Pentru compoziție amestecați 1 ou, cu 1 lingură de apă. Adăugați și mărarul/pătrunjelul sau spanacul mărunțit, împreună cu brânza.
  • Ungeți prima bucată de aluat, apoi o adăugați pe a doua. Repetați mișcarea. Adugați a treia foaie de aluat. Rulați.
  • Așezați aluatul în tava tapițată sau pe foaia de copt și introduceți la cuptor la 180 de grade, timp de 30-35 minute. Ungeți-l cu încă un ou.
  • Când s-a rumenit este gata!

Tagliatelle cu sos de roșii și piept de pui

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri