Foarte mulți se plâng de gustul de mâl al somnului. Simpla spălare nu este suficientă pentru a îndepărta mucusul. O tehnică foarte simplă de îndepărtarea acestui gust: pe un șervet de bucătărie se pune un pumn de sare grunjoasă, cu care se freacă temeinic pielea somnului, de la cap la coadă, până dispare tot mucusul.

Pană de somn cu mujdei de usturoi. Rețetă ușoară

Un secret al bucătarilor pentru acest pește: se spală bine, se curăță, se porționează conform destinației,  se sărează și se lasă la rece minimum 2 ore, acoperit. După aceea, se poate prepara.

Ingrediente

  • 1 kg de carne dintr-un somn bine îmbrăcat, adică din pană
  • 3-4 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 50 ml oțet
  • boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • o căpățână de usturoi
  • 2 -3 linguri de ulei
  • sare
  • opțional ardei iute.

Mod de preparare

  • Se pun la fiert legumele tăiate felii la foc mediu, împreuna cu foile de dafin, boabele de piper și sare.
  • Când dă apa în clocot se lasă focul mic, pentru circa 15-20 de min, până când legumele sunt fierte.
  • Se adaugă bucățile de somn și oțetul, se mai lasă 8-10 min, se lasă totul la răcit în oală.
  • Se freacă usturoiul pisat cu un praf de sare și ulei, până devine o pastă, care se diluează cu zeama de la rasol.
  • Se montează peștele și legumele pe un platou și mămăliguță.

Desert cu brânză și banane, fără coacere

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri