Veți îndrăgi de la prima degustare aceste minunate Pateuri cu vișine, varză, cartofi și mărar murat!
Ingrediente pentru rețeta de Pateuri cu vișine, varză, cartofi și mărar murat
500 gr făină albă
200 gr smântână
sare
1 ou
500 ml ulei
½ varză
2 cepe
4 cartofi
150 gr zahăr
Piper negru
Vișine
Mărar murat
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru pateuri. E simplu. Amestecăm, într-un bol, 6 linguri de smântână, un ou, un praf de sare și făină cât cuprinde.
Separat, tocăm ceapa și o călim într-o tigaie până devine translucidă, adăugăm varza tăiată mărunt și le călim până se pătrunde varza, potrivind gustul cu sare și piper negru. În altă tigaie, prăjim ceapa cu puțin mărar murat. Fierbem cartofii curățați de coajă, iar când sunt fierți, îi zdrobim și adăugăm ceapa cu mărarul murat.
Din aluatul de pateuri, modelăm câte 4 sfere pentru fiecare dintre cele trei umpluturi, pe care le întindem pe masa presărată cu făină. Cu sucitorul de aluaturi, întindem sferele într-o foaie circulară cu diametrul de 10 cm, punem mai întâi umplutura de varză pe mijloc și le lipim. La fel procedăm și pentru umplutura cu cartofi și mărar murat și pentru cea cu vișine.
Într-o tigaie încingem ulei și prăjim pateurile pe fiecare parte, până devin aurii. Se servesc calde sau reci, simple sau cu sos.
Sursa: Chefi la cuțite
Larisa Iordache, lovită dramatic de ghinion în ultimul an. Prin ce a trecut gimnasta
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook