Picioare umflate, o afecțiune  supărătoare. Remedii

Picioare umflate, o afecțiune  supărătoare. Remedii
Mulți dintre noi au trecut prin episoade dureroase de picioare umflate și grele. Picioarele sunt organele care trebuie să suporte zilnic greutatea corpului nostru. Sunt predispuse la umflături şi inflamaţii. Cum scăpăm de picoare umflate.

Umflarea picioarelor poate reprezenta simptomul unor boli mai grave, cum ar fi cele la ficat, tromboza venoasă. Dar, aceste afecțiuni sunt rare. Alte cauze ale neplăcerilor generate de umflarea picioarelor pot fi sarcina sau supraponderabilitatea.

Picioare umflate, o afecțiune  supărătoare

Picioare umflate, o maladie care ne supără. Cele mai cunoscute cauzele ale picioarelor umflate sunt cele de la statul în picioare pentru perioade lungi de timp. Dar și la retenţia de apă din organism, scrie doctorulzilei.ro.

În cazul în care umflătura este de scurtă durată, poți apela cu încredere la următoarele remedii naturale pentru a aduce picioarele la dimensiunea lor normală. Uite ce poți să faci dacă afectarea este doar trecătoare!

  • Când ţi s-au umflat picioarele după o zi obositoare sau pentru că e prea cald, poţi să te refaci rapid folosind rădăcina de brusture. Lasă la infuzat în 400 ml de apă o mână de plantă mărunţită, timp de 10 minute. Fă-ţi o baie la picioare timp de un sfert de oră.
  • Dacă ţi s-au inflamat tendoanele, se resorb rapid cu ghimbir. Pune opt felii de ghimbir proaspăt într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Lasă-l la infuzat 10 minute. Bea patru ceşti de ceai pe zi.
  • Folosește aloe vera. Răzuiește gelul de pe o frunză de aloe. Consumă două linguri dimineața, pe stomacul gol, amestecat cu apă sau suc natural de fructe. O altă opțiune ar fi să aplici gel proaspăt direct pe zonele umflate.

Picioare umflate, alte remedii

Un alt remediu pentru picioarele umflate este pătrunjelul. Acesta este bogat în potasiu și este un diuretic natural, care ajută organismul să elimine lichidele și sarea în exces și îmbunătățește funcția renală.

Infuzia pe bază de pătrunjel pentru picioare umflate se face ușor. Toacă frunzele și rădăcinile de pătrunjel (un sfert de ceașcă). Pune peste frunze o ceașcă de apă fiartă. Lasă-le la infuzat aproximativ 10 minute. Adaugă miere de albine, lămâie sau ghimbir după gust.


Întâmplări reale: carnea care a căzut din cer și picioarele de pe plajă

De ce e bine să dormi cu șosete în picioare. Un medic dezvăluie motivele

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri