Este bine de știut: dacă pieptul de pui este împachetat în piele, atunci ea va rămâne acolo. Pielea de pui absoarbe toxinele ce pot apărea în procesul de gătire. În plus, pielea păstrează suculenţa cărnii.

Piept de pui cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru toată familia

Carnea de pui este foarte sănătoasă și ușor de gătit. Puteți face o tavă întreagă de mâncare din câteva ingrediente, pentru toată familia. Nu uitați să puneți usturoi!

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui;
  • 500-600 g de cartofi;
  • 200 g de cașcaval;
  • 1-2 căței de usturoi (opțional);
  • o ceapă;
  • 2 linguri de maioneză;
  • 1-2 linguri de ulei (pentru ungerea tava);
  • sare după gust;
  • o linguriță de condimente pentru pui.

Mod de preparare

  • Tăiați pieptul de pui (dacă doriți, puteți să-l folosiți cu tot cu piele, astfel preparatul iese mai suculent) în bucățele. Puneți-l într-un bol.
  • Adăugați ceapa tăiată în cubulețe, sare după gust, condimentele pentru pui, usturoiul trecut prin presa de usturoi și maioneza. Amestecați foarte bine.
  • Acoperiți carnea cu folie alimentară sau cu un capac și lăsați-o să se marineze timp de 60 minute.
  • Tăiați cartofii în cuburi medii. Adăugați-i în compoziția de carne. Amestecați.
  • Transferați compoziția finală într-o tavă adâncă, unsă cu ulei. Răspândiți-o uniform.
  • Peste compoziție presărați cașcavalul dat prin răzătoarea mare.
  • Coaceți preparatul timp de 45-50 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌.
  • Porționați-l și gata!

Sursa și foto: retete-usoare.eu


Alimentul minune cu care slăbește Anamaria Prodan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri