Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură cu fructe de sezon: cireșe, vișine, zmeură

Prăjitură cu fructe de sezon: cireșe, vișine, zmeură
Dacă ai chef să pregătești familiei o prăjitură bună și care nu cere prea mult efort la preparare, vă oferim o rețetă delicioasă de la experimentatul Haplea.

Pregătiți ingredientele de care veți avea nevoie și puneți-le pe masă. E bine ca mereu să aveți la îndemână tot ce puneți în compoziție.

INGREDIENTE pentru blat                      

  • 180 gr. de zahar
  • 12 linguri faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 40 ml apă
  • 8 ouă
  • Pentru cremă
  • 900 ml lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 90 gr amidon
  • 120 gr zahar pudra
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • Pentru stratul de capsuni
  • 300 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • Pentru topping
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr cirese

    PLAN DE LUCRU pentru prajitura cu crema alba si fructe de sezon

    Mai intai și mai intai preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma, turnand apa, putin cate putin. Spre final, presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel.

     

    Presaram si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam . Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (35×25 cm) si lasam la cuptorul incins la 175 de grade pentru aproximativ 30 de minute, pana trece testul scobitorii.

    Lasam blatul sa se raceasca, il scoatem de pe hartia de copt, apoi il taiem pe jumatate longitudinal.

    Acum este momentul sa preparam crema. Amestecam intr-un bol 150 ml de lapte cu amidonul. Separat punem restul de lapte (750 ml) impreuna cu zaharul si ciocolata alba.

    Lasam pe foc mic amestecand cu un tel pana la topirea completa a ciocolatei albe. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu cu telul, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand obtinem consistenta unei budinci, luam de pe foc. Adaugam treptat cate o bucata de unt si omogenizam cu un tel. Continuam procedeul pana la terminarea untului si dizolvarea lui completa in crema de lapte.

  •      Lasam crema sa se raceasca la temeparura camerei.Pentru stratul de capsuni, tocam marunt fructele. Am gasit capsuni care erau foarte dulci si parfumate, deci nu au necesitat foarte mult zahar. Amestecam intr-un vas capsunile cu zaharul si lasam pe foc pana se dizolva zaharul. Pentru asamblarea prajiturii, peste partea de blat de jos asezam un strat de capsuni apoi crema de lapte si cealalta parte de blat.Apoi acoperim cu frisca rezultatat din mixarea smantanei pentru frisca. Click aici pentru a afla cum se prepara frisca naturala.

    Acoperim cu cirese sau cu ce orice alte fructe doriti.

       

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre