Super rețetă: Prăjitură pufoasă japoneză

Super rețetă: Prăjitură pufoasă japoneză
Japonezii se dau în vânt după preparate pufoase. Recent v-am prezentat rețeta de pâine japoneză ultra pufoasă, iar astăzi vă aducem în atenție un desert special.

Preparatele pufoase sunt preferatele japonezilor, iar noi nu avem decât a învăța de la ei. Avem ce descoperi în bucătăria lor. Mai ales că nici nu sunt greu de preparat. Această prăjitură este ușoară, pufoasă. Un deliciu pentru copii, mai ales. Prăjitura pufoasă japoneză este și una dietetică. Aceasta conține foarte puțin zahăr, astfel că poate fi servită și persoanelor care țin dietă.

De asemenea, se poate prepara și cu îndulcitor. Este o prăjitură care se poate prepara și cu ștevie sau eritriol în loc de zahăr. Eritriolul este cel mai stabili îndulcitor. Arată precum zahărul și se comportă, în prăjituri, la fel. Nici nu modifică gustul.

Pe de altă parte, mai trebuie aminti că prăjitură pufoasă japoneză este o sursă mare de proteine, din ouăle conținute. Rețeta este pentru o prăjitură de mică dimensiune, pe care o puteți pregăti într-o tigaie îngustă. Însă, dacă doriți, rețeta poate fi preparată și la dublu, într-un vas mai mare.

Ingrediente pentru prăjitură pufoasă japoneză

– 3 ouă

– 2 linguri de eritriol / stevia sau 10 g de zahăr pudră

– 10 picături sau aromă de vanilie

Mod de preparare

Pentru început, se separă gălbenușurile de albușuri. Se amestecă gălbenușurile cu un strop din zahăr sau cu echivalentul de îndulcitor. Se bat separat albușurile cu eritritolul sau restul de zahăr pudră. Insistați cu un mixer până obțineți o bezea tare.

După ce ați preparat albușurile și gălbenușurile, se unge o tigaie și se toarnă gălbenușurile de ou și se coc câteva minute. Se adaugă apoi amestecul de albușuri, nivelând bine cu o spatulă și se continuă să se gătească la foc mic timp de 15 / 20 min cu un capac deasupra tigăii. La final, prăjitura pufoasă japoneză se taie în două, se așază părțile una deasupra celeilalte și se presară cu zahăr pudră. Puteți servi alături de fructe sau ciocolată amară.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre