Prăjitură super ușoară cu ulei de măsline

Prăjitură super ușoară cu ulei de măsline
Este un fel de chec, sau un pandișpan, pufos, deloc uscat, plin de aromă. Ingredientul – minune din această rețetă este uleiul de măsline, care e responsabil de tot ce are mai bun această prăjitură.

Prăjitură super ușoară cu ulei de măsline are toate șansele să devină un favorit în casa voastră, după ce o veți prepara prima dată. Prăjitura este ideală pentru a însoți o ceașcă de cafea sau de ceai, dimineața, la prânz sau seara. E perfectă în orice moment al zilei. Și, ceea ce e cu adevărat senzațional la ea, e faptul că o puteți prepara extrem de rapid. E o prăjitură așa de simplă încât puteți să lăsați copiii să o facă. Sau puteți să îi învățați să gătească, profitând de rețetă.

Ingrediente pentru prăjitură super ușoară cu ulei de măsline

– 3 ouă

– 3/4 cană de zahăr din nucă de cocos

– 1 linguriță de extract de vanilie

– 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin

– 1 1/4 cană făină de migdale

– 3/4 cană făină de tapioca/amidon de tapioca

– 1 linguriță de praf de copt

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi tapetați o tavă de copt pătrată sau rotundă cu hârtie pergament. După ce ați făcut aceste două lucruri, puteți începe prepararea propriu-zisă a prăjiturii super ușoare cu ulei de măsline. Într-un bol, bateți ouăle, vanilia și zahărul din nucă de cocos. Adăugați apoi uleiul de măsline. Bateți pentru a le combina.

Adăugați toate ingredientele uscate (făină de migdale, tapioca, praf de copt și bicarbonat de sodiu). Se amestecă bine, până ce sunt încorporate complet. Turnați aluatul în vasul pregătit și coaceți timp de 30 de minute. Când s-a terminat de copt, lăsați o prăjitură să se răcească complet înainte de a trece la pasul următor. Puteți adăuga și voi o glazură simplă pe bază de zahăr pudră și lapte vegetal. Adăugați niște fructe sau nuci deasupra, dacă doriți.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre