Regina adora aceste clătite. În anul 1960, Suverana i-a trimis rețeta președintelui Eisenhower

Regina adora aceste clătite. În anul 1960, Suverana i-a trimis rețeta președintelui Eisenhower
De când regina a plecat la cele veșnice, a deveni virală rețeta celor mai bune clătite care făceau parte din meniul Elisabetei a II-a.

A fost scoasă de la naftalină rețeta preferată a reginei Elisabeta. Iată cât de simplu se prepară.

Regina adora aceste clătite. În anul 1960, Suverana i-a trimis rețeta președintelui Eisenhower

Rețeta minunatelor clătite a fost scrisă pentru prima dată de regină într-o scrisoare către președintele Dwight D. Eisenhower în anul 1960. Rețeta include un amestec de ouă, unt, lapte, smântână, zahăr și bicarbonat de sodiu și, potrivit Reginei, are nevoie de „multe bătăi”. Deși monarhul s-a dovedit a fi un expert în ceea ce privește micul dejun, clătitele au fost un răsfăț, deoarece fostul ei bucătar a dezvăluit că a ținut o dietă strictă.

Cum a ajuns rețeta în mâinile președintelui Eisenhower

Președintele Dwight D. Eisenhower și soția sa, Mamie, s-au întâlnit cu regina în castelul ei din Balmoral în anul 1960, când regina i-a înmânat și rețeta pentru cele mai bune clătite. Cei doi s-au cunoscut pentru prima dată în 1957, la un banchet de stat la Casa Albă, când aceasta avea 31 de ani.

Ce a notat regina în scrisoarea către Eisenhower

„Văzând o poză cu tine în ziarul de astăzi stând în fața unei prepelițe la grătar, mi-a reamintit că nu ți-am trimis niciodată rețeta scones-urilor pe care ți le-am promis la Balmoral. Mă grăbesc acum să fac asta și sper că le vei găsi de succes”, a scris regina Elisabeta, care a detaliat apoi cum se fac vestitele clătite, numite scones-uri, o versiune mai groasă a clătitelor americane care implică scăparea unor bucăți moi pe grătar.

Mod de preparare

Regina folosea patru căni cu făină, patru linguri cu zahăr tos, două căni cu lapte, două ouă întregi, două lingurițe cu bicarbonat de sodiu, trei linguri cu cremă de tartar și două linguri cu unt topit. „Se bat ouăle, zahărul și aproximativ jumătate din lapte împreună, se adaugă făina și se amestecă bine, adăugând restul de lapte după cum este necesar, de asemenea, bicarbonat și cremă de tartar.

Încorporați untul topit. Când sunt mai puține, în general pun mai puțină făină și lapte, dar folosesc alte ingrediente așa cum am menționat. De asemenea, am încercat să folosesc sirop de aur sau melasă în loc de zahăr, și asta le dă un gust foarte bun”, a notat Suverana. Ea a specificat și că amestecul nu trebuie lăsat să stea prea mult timp. La sfârșitul scrisorii ei, ea a menționat că din rețeta ei delicioasă se pot răsfăța 16 persoane.

Întrucât în România nu este disponibilă crema de tartar, locul acesteia poate fi luat cu succes de zeamă de lămâie sau chiar sare de lămâie.

Sursă foto: ziarul de iași