Rețetă de aperitiv delicios: melcişori cu pastă de măsline

Rețetă de aperitiv delicios: melcişori cu pastă de măsline
Un aperitiv potrivit unor sărbători în familie, zile de naşteri, onomastici etc. și totodată, un preparat ideal pentru a fi servit la micul dejun. Merge de minune cu kefir.

Liana Sabău, bloger culinar, ne propune această reţetă inedită pe blogul ei, Pe masa din bucătărie. Ea spune că rețeta are un grad mediu de dificultate și e gata în mai puțin de o oră. Rezultatul: 10 – 12 melcișiori cu pastă de măsline cu adevărat delicioși.

Pasta de măsline folosită pentru acest preparat, poate fi cumpărată ca atare, însă, dacă vreți, o puteți prepara și singuri. Aceasta este sănătoasă și gustoasă și poate acompania și diferite alte mâncăruri.

Măslinele sunt bogate în grăsimi, mai ales acid oleic – un omega 9 acid gras monosaturat. De asemenea, ele sunt o sursă excelență de minerale (potasiu, calciu, fosfor, zinc, fier), vitamine (beta-caroten, vitamina E, D, K), fitonutrienți antioxidanți (polifenoli), flavonoide și fibre. Păstrate în saramură au un conținut ridicat în sodiu.

Datorită conținutului ridicat în grăsimi monosaturate și antioxidanți, au multe efecte benefice asupra sănătății, în special a sănătății inimii. Toate aceste proprietăți se păstrează și în pasta de măsline, de aceea e esențial să o includeți în alimentație.

Ingrediente pentru melcişori cu pastă de măsline

Pentru aluat: 250g făină,
90 ml lapte călduţ,
1 gălbenuş pentru aluat,
1 gălbenuş pentru uns,
2 linguri cu ulei,
15 g drojdie proaspătă,
sare.

Pentru umplutură: 150g masline negre fără sâmburi,
2 căţei de usturoi,
50ml ulei de măsline.

Mod de preparare

Cerneți făina împreună cu un praf de sare. Faceți în mijloc o adâncitură şi puneți drojdia dizolvată în laptele călduţ. Acoperiți şi lăsați să dospească 15 minute. Adăugați gălbenuşul şi uleiul, frământați un aluat uşor elastic. Acoperiți cu un şervet şi lăsați-l să crească 30 – 40 de minute.

Pentru a prepara cea mai simplă pastă de măsline, puneți măslinele şi căţeii de usturoi într-un blender şi pasațitotul. La final, încorporați treptat uleiul de măsline. Întindeți din aluat o foaie mai subţire. Puneți deasupra pasta de măsline, apoi rulați. În final, tăiați rondele groase de 3 – 4 cm. așezați-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Ungeți melcişorii cu pastă de măsline cu puţin gălbenuş şi lăsați-i la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.

Sursa: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2013/12/melcisori-cu-pasta-de-masline.html