Rețetă de crumble cu pere în sos de coniac

Rețetă de crumble cu pere în sos de coniac
Nicolai Tand ne recomandă pentru porția de dulce, o delicioasă rețetă de crumble cu pere în sos de coniac.

Îndrăgitul chef i-a surprins plăcut într-o dimineață pe matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani, preparând o rețetă de desert de toamnă și anume: o rețetă de crumble cu pere în sos de coniac.

Ingrediente pentru rețeta de crumble cu pere în sos de coniac

Pentru compotul de pere: 4-5 pere verzi, de iarnă

200 gr zahăr

500 ml apă

100 ml coniac

puțin ghimbir

2-3 cuișoare

2-3 batoabe de scorțișoară

2-3 steluțe de anason

Pentru aluat de crumble: 300-350 gr făină

150 gr unt

1 gălbenuș

1 praf de sare

50-60 gr zahăr

Mod de preparare

Este un desert de toamnă, foarte aromat și simplu de preparat cu care ne putem răsfăța familia la sfârsitul unei zile istovitoare de muncă. Preparare pere în sos de coniac. Mai întâi se prepară un sirop consistent din apă cu zahăr, coniac, puțin ghimbir, batoanele de scorțișoară și anason stelat, precum și cuișoarele. Se lasă siropul să fiarbă până scade consistent și se intensifică toate aromele.

Perele se decojesc, apoi se feliază grosier și li se îndepărtează cotoarele. Se adaugă în siropul de pe foc și se mai lasă focul aprins 4-5 minute, după care se acoperă vasul și se lasă perele la infuzat în sirop pentru a se întrepătrunde în ele toate aromele.

Preparare aluat de crumble. Se amestecă făina cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și gălbenușul de ou. Se amestecă cu vârful degetelor până rezultă un aluat sfărâmicios care se transferă într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dă tava cu aluatul de crumble la cuptor, la 200 de grade, pentru 12-15 minute, sau până devine crocant.

Pentru servirea deliciosului crumble cu pere în sos de coniac, se așază în farfurii felii de pere și sos, iar deasupra se presără aluat crocant de crumble.

Sursa: Chefi la cuțite