Rețetă de marmeladă de mure, din 1939, descoperită acum! O ispită dulce în sezonul rece

Rețetă de marmeladă de mure, din 1939, descoperită acum! O ispită dulce în sezonul rece
De ce să cumpărați dulceață din comerț, când aveți la îndemână secrete păstrate din bătrâni pentru un dulce spectaculos? Iată o rețetă de marmeladă din 1938.

Astăzi, orice gospodină poate prepara o marmeladă cu care să se poate lăuda oricând. Aveți la dispoziție acum o rețetă veche, care și-a păstrat prospețimea.

Marmelada de mure, ispita dulce a iernii. Iată rețeta perfectă, care datează din 1938

O porție de marmeladă dulce și aromată e pe gustul oricărei persoane. Fie o consumați ca atare, fie o folosiți la prepararea diverselor prăjituri, aceasta nu trebuie să lipsească iarna din cămară. Ce spuneți de o marmeladă de mure, cu totul excepțională, pregătită după o rețetă din 1938?

Este rețeta perfectă cu care nu veți da greș niciodată. Pentru a obține o marmeladă ca în vechime aveți nevoie de 1 kg mure, 1 kg zahăr tos, esență de vanilie sau un baton de vanilie, 1 lămâie și o jumătate de pahar cu apă.

Mod de preparare

Pentru început se spală bine murele și se pun la fiert în apă. După ce sunt fierte luați un tifon și strecurați-le foarte bine, în așa fel încât în tifon să rămână doar sâmburii. Produsul care a rezultat se amestecă cu zahăr, vanilie și lămâia tăiată în rondele și puneți la fiert.

Când este gata, scoateți feliile de lămâie și depozitați marmelada în borcane, pe care le închideți foarte bine. Luați apoi o oală mare, puneți pe fundul acesteia un prosop care să acopere borcanele trei sferturi și apă și puneți din nou la fiert pentru o jumătate de oră.

Ulterior, lăsați borcanele să se răcească și depozitați în cămară. Marmelada de mure este unul dintre cele mai apreciate deserturi, pentru că este aromată, fină și are o culoare extraordinară. O puteți consuma pe pâine cu unt, și veți avea o dimineață perfectă, dar și în diverse prăjituri. De asemenea puteți pregăti papanași extraordinari de gustoși, asezonați cu marmeladă de mure.

Sursă foto: bucataria-universala