Rețetă de supă de pui islandeză – descoperă un nou deliciu

Rețetă de supă de pui islandeză – descoperă un nou deliciu
Am descoperit cea mai uimitoare supă în Islanda și rețeta ei merită încercată în orice anotimp.

Nu vă gândiți că se servește fierbinte și e potrivită pentru iarnă, vara e la fel de bună pentru a o gusta. Supa de pui, și în Islanda, e considerată un miracol al gastronomiei și medicinei, fiind un adevărat tratament, cald, la nevoie. În plus, rețeta nu este deloc complicată.

Ingrediente pentru Rețetă de supă de pui islandeză

– 2 ardei roșii

– 1 ardei verde

– 8 căței de usturoi

– 1 ceapă albă

– 4 roșii

– Un vârf de cuțit de sare de mare

– 2 linguri de ulei de măsline

– 1 litru de bulion de pui

– 1 cutie de lapte de nucă de cocos (puteți folosi 1/4 cană de smântână pentru o supă mai groasă și mai cremoasă)

– 5 coapse de pui sau două bucăți mari de piept de pui

– 1 linguriță de boia de ardei

– 1 vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu

Mod de preparare

Se curăță de coajă și se taie unul dintre ardei în bucăți mari. Se curăță ceapa de coajă și se taie în opt bucăți. Adăugați roșiile, ceapa, ardeiul roșu, usturoiul, sarea de mare și uleiul de măsline într-o tavă de copt din fontă și coaceți totul la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute, și chiar creșteți puterea focului și rumeniți în ultimul minut pentru a obține o crustă maronie deasupra.

Într-o oală mare, combinați laptele de nucă de cocos și bulionul de pui și aduceți până la punctul de fierbere. Adăugați legumele prăjite și amestecați până când compoziția devine cremoasă. Dacă nu aveți un blender de imersie, unul obișnuit este la fel de util.

Adăugați carnea de pui și lăsați-o să se gătească timp de 10 minute în cuptor. Scoateți puiul, mărunțiți-l și adăugați-l înapoi în supă. Adăugați condimentele, amestecați și savurați.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violet Witchel (@violetwitchel)

Sursa: Instagram