Rețetă italiană: Pan d’arancio, chec cu portocale

Rețetă italiană: Pan d’arancio, chec cu portocale
Dacă mergeți în orașul italian Palermo, acest chc cu portocale, numit Tronchetto all'arancia, îl veți găsi aproape în toate patiseriile, acesta fiind unul  dintre dulciurile preferate ale localnicilor.

Prăjitura mai este cunoscută și sub numele de Pan d’arancio – pâine de portocale.  Este un chec, destul de simplu, cu o aromă fabuloasă de la sucul și pulpa de portocale pe care îl conține din belșug. În plus, e decorat cu câteva felii de portocale confiate, fapt pentru care vă recomandăm să alegeți unele dintr-o cultură organiză (bio) pentru prepararea rețetei. Este foarte important acest lucru, deoarece rețeta conține portocale mărunțite cu totul, inclusiv cu coajă.

Ingrediente pentru chec italian cu portocale

* 250 g de portocale organice

* 250 g făină

* 200 g zahăr

* 3 ouă

* 100 ml ulei de arahide

* 1 plic de drojdie

Pentru glazură: * 1 portocală și jumătate

* 120 g zahăr

Cum se prepară checul italian cu portocale

Spălați și tăiați portocalele organice și mixați-le într-un blender, întregi, cu tot cu coajă, până ce devin un piure. Se bat ouăle cu zahărul într-un robot de bucătărie, se adaugă uleiul și piureul de portocale, iar la final făina cernută și amestecată în prealabil cu praful de copt.

Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt, se distribuie aluatul obținut mai sus și se coace în cuptorul încins la 180 de grade Celsius static (fără ventilator) timp de aproximativ 45 de minute. Pentru a fi siguri că s-a copt, faceți testul cu scobitoarea. Checul este copt dacă o scobitoare înfiptă în blat iese curată la extragere.

Pentru glazură se taie o jumătate de portocală în felii. Separat, se stoarce o portocală întreagă, se pune totul într-o cratiță, se adaugă zahărul și se fierbe la foc mic până când face bule. Ar trebui să rămână semilichid.

Scoateți checul italian cu portocale din cuptor și lăsați să se răcească. Puneți pe un platou de servit cu fundul în sus, apoi decorați-l cu portocalele caramelizate și turnați glazura deasupra. Dacă aceasta s-a închegat prea mult, încălziți-o din nou.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre