În mai puțin de 30 de minute poți prepara această rețetă rapidă și delicioasă de midii în sos de gorgonzola. E un preparat  gustos. Midiile sunt „răsfățate” într-un sos delicios și ușor picant, de gorgonzola cu smântână și vin alb.

„Midiile aparțin familiei de scoici și moluște din habitatele cu apă sărată și apă dulce. Există în mare parte două tipuri de midii – midii albastre și midii cu buze verzi. Spre deosebire de alte scoici comestibile, midiile au o formă alungită și asimetrică. Cele mai multe dintre ele au scoici care sunt în general rotunjite sau ovale. Învelișurile lor au culori palide de albastru, maro, gri și negru, în timp ce interiorul este argintiu. Corpurile lor sunt moi și spongioase, cu aspect palid și constituie porțiunea comestibilă”, scrie Romedic.ro.

Ingrediente pentru Rețetă rapidă de midii în sos de gorgonzola:

400 gr midii

50 gr unt

1 legătură ceapă verde

100 ml smântână de gătit

200 gr brânză gorgonzola

1-2 căței de usturoi

100 ml vin alb

ardei iute

1-2 linguri de ulei

sare și piper

Mod de preparare

Este cu adevărat simplu și rapid să preparăm această Rețetă rapidă și delicioasă de midii în sos de gorgonzola. Mai întâi se aromatizează uleiul cu usturoi. Se strivesc cățeii de usturoi, curățați și se călesc puțin în ulei, apoi se îndepărtează. Se adaugă untul și ceapa verde și se călește ușor, apoi se adaugă vinul, smântâna și gorgonzola, se lasă să se topească ingredientele. La final, se adaugă scoicile.

Din acest moment mai aveți foarte puțin de lucru în fața aragazului. Se fierb scoicile pentru 10 minute, asezonând preparatul cu sare și piper, apoi se servesc calde, cu puțină ceapă verde, pentru un plus de prospețime.

Sursa: Chefi la cuțite

Cum se poate slăbi cu shaorma. Nu e glumă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp