Rețeta zilei: Salata caldă de somon şi cartofi

Rețeta zilei: Salata caldă de somon şi cartofi
Liana Sabău, bloger culinar, a preparat această reţetă delicioasă cu legume şi somon marinat și a împărtășit-o cu noi.

Salata caldă de somon şi cartofi este un mod mai puțin obișnuit de a servi acest tip de preparat, însă temperatura mai ridicată potențează gusturile. Puteţi folosi şi somon proaspăt în pregătirea acestei salate, dar mai multe detalii găsiţi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

Ingrediente  pentru salata caldă de somon şi cartofi

200g somon marinat,

6 cartofi albi,

150g fasole verde,

4 linguri ulei de măsline extravirgin,

1 lămâie(zeama),

ierburi aromatice mixte (hasmaţuchi, cimbru, rozmarin),

10 boabe de piper roşu,

10 boabe de piper alb,

sare.

Mod de preparare

Puneți cartofii întregi, cu coaja bine spălată în prealabil, într-o oală cu apa rece şi cu 1 linguriţă de sare şi fierbeți-i. Curăţați somonul de oase și tăiați-l felii subţiri, pe oblic, obţinând bucăţi destul de late. Puteți folosi și somon proaspăt, dacă vă place mai mult.

Preparați o vinegreta din zeamă de lămâie, un praf de sare, uleiul de măsline şi ierburi aromatice tocate, după gust. Turnați jumătate din această emulsie pe fundul unei tăvi acoperite cu folie alimentară şi aşezați bucăţile de somon. Turnați restul de emulsie şi presărați boabele de piper. Acoperiți totul cu folie alimetară şi puneți peştele în frigider, lăsându-l la marinat cel puţin 30 de minute.

Rupeți capetele păstăilor de fasole. Puneți-le într-o oala cu apă clocotită cu sare şi fierbeți-le al dente (aproximativ 6 minute), apoi scurgeți-le. Dacă nu aveți fasole proaspătă, puteți utiliza fasole verde din conservă, gata fiartă. În final, curăţați cartofii cât sunt calzi şi tăiați-i rondele groase.

Pentru a finaliza salata caldă de somon şi cartofi, aşezați rondelele de cartofi pe un platou, puneți deasupra feliile de somon scurse de vinegretă şi aranjați fasolea în jurul lor. Căldura degajata de cartofi va finaliza prepararea somonului deja marinat în vinegreta cu zeama de lămâie.

Sursa: Salata calda de somon si cartofi