Salată de vinete cu influențe orientale

Salată de vinete cu influențe orientale
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă Salată de vinete cu influențe orientale, pe care a servit-o pe lipii libaneze aromatizate cu usturoi și alte condimente.

Această rețetă de Salată de vinete cu influențe orientale se servește cel mai bine cu lipii libaneze aromatizate. Asemănătoare cu rețeta de hummus, rețeta aceasta are avantajul că se prepară mai rapid și nu necesită atâta atenție precum năutul care trebuie procesat timp mai îndelungat. Și este mai ușoară la gust și mai cremoasă.

Ingrediente

1 pachet de vinete congelate

tahini

alune caju

ciuperci

usturoi

lămâie

măsline

frunze de salvie

ulei de măsline

lipii libaneze

curcuma

boia de ardei

Mod de preparare pentru salată de vinete cu influențe orientale

Lipiile se taie în triunghiuri și se așază în tavă pe hârtie de copt. Se tartinează cu puțin usturoi, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor pentru a deveni mai crocante, apoi se presară cu curcuma și boia de ardei pentru a prinde o culoare frumoasă.

Vinetele se dezgheață, se scurg, se amestecă cu usturoi făcut mujdei, cu zeamă de lămâie și pasta de susan.  Într-o tigaie cu puțin ulei se călesc ciupercile tocate în cuburi. Frunzele de salvie se trag la tigaie în puțin ulei, apoi se zdrobesc și se aromatizează preparatele cu ele.

Salata de vinete se așază în farfurie sau un bol adânc, iar de jur împrejur, ca niște raze de soare se vor așeza feliile triunghiulare de lipii aromate. Se mai presară măsline pe margini, alune caju și cuburi de ciuperci. Salată de vinete este perfectă pentru orice masă din zi această salată de vinete orientală.

Sursa: Chefi la cuțite

Paradisuri în miniatură ale Planetei. Cele mai mici insule din lume

Recomandarile noastre