Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez

Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez
Din dorința ca preparatul său să arate altfel decât în modul clasic, Paul Păcurar, un tânăr din Cluj și-a lăsat imaginația să zburde liber, pregătind o salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez.

Salsa de roșii și avocado în coșulet de cartofi și sos olandez preparată de concurentul din Cluj a surprins audiența. Gustul a fost desăvârșit, iar prezentarea, de nota 10.

Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez – ingrediente

100 ml ulei de măsline, 50 ml oțet cu tarhon, 400 g de unt cu peste 80% grăsime, 500 g cartofi albi, 500 g roșii cherry , 2 bucăți de avocado semi-copt/copt, câteva micro plante pentru plating (aprox. 6-7), sare și piper, 10 g de boia dulce, 1 legătură de coriandru verde, 1 caserolă de bacon feliat, 4 gălbenușuri, zeamă de lămâie

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc roșiile, care se taie în sferturi și se pun într-o sită la scurs. Cartofii, feliați pai, se pun într-o sită, o strecurătoare mai micuți, așezându-i de jur împrejur să capete formă de coșuleț. Se scufundă în ulei încins și se rumenesc cartofii până se unesc frumos între ei. Se lasă să se tempereze, apoi se scoate cu grijă coșulețul de cartofi și se așază pe farfurie.

Se curăță avocado, se toacă în cuburi aproximativ de dimensiunea celor de roșii și se stropesc imediat cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida. Se amestecă cu roșiile, apoi se asezonează salata cu sare, piper, ulei de măsline și se umple coșulețul cu această salsa.

Pentru sosul olandez, se amestecă gălbenușurile cu zeama de lămâie și puțină sare, până devin cremoase. Se transferă vasul pe baie de aburi și se amestecă intens. Se picură, treptat, untul topit și amestecând în același sens, ca la maioneză. Când sosul devine cremos se asezonează cu sare și piper alb, măcinat și puțin oțet cu tarhon. Coșulețul de cartofi umplut cu salsa de roșii și avocado se va servi cu acest sos olandez și puțin bacon crocant, rumenit pe grill.

Sursa: Chefi la cuțite

Scrisoarea ascunsă de la Albert Einstein. Ce dezvăluiri șocante a făcut fizicianul