Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer. Fauci vorbește despre o greşeală

Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer. Fauci vorbește despre o greşeală
Americanii au început discuțiile legate de momentul oportun pentru a treia doză de vaccin. Deja s-au lansat priumele recomandări oficiale.

Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer a devenit public. Abia acum se știe când este indicată aceasta. Amintim că, între timp, Agenția Europeană a medicamentului cercetează legătura dintre anumite simptome și ser. Se aduc în discuție alte trei efecte secundare.

Eeste vorba, pe de o parte, de eritemul multiform, care este o formă de alergie a pielii, care ar apărea în urma vaccinării. Alte două efecte advers ar putea fi glomerulonefrita sau inflamaţia rinichilor şi sindromul nefrotic, o afecţiune a rinichilor caracterizată de pierderi de proteină prin urină.

Adevărul despre a treia doză a serului Pfizer

Acum a fost făcut un anunţ important pentru toate persoanele vaccinate cu cele două doze de ser împotriva Covid-19. Medicul Anthony Fauci atrage atenția asupra unei mari greşeli pe care o pot face oamenii. Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a oferit câteva detalii. El susține că a treia doză nu trebuie făcută mai devreme de 8 luni.

Expertul american lasă de înţeles că administrarea unei a treia doze mai devreme de 8 luni ar putea avea efecte nedorite. Sistemul imunitar are nevoie de timp.

Oficialii din sănătate şi experţii medicali din Statele Unite au spus clar că majoritatea americanilor eligibili pentru a fi vaccinaţi împotriva noului coronavirus ar trebui să primească o doză suplimentară abia la 8 luni după cea de-a doua. Ideea lui Fauci este că a treia doză ar funcţiona mai bine când persoanele încep să-şi piardă din anticorpii de după primele două doze. Deja guvernul american a venit cu o recomandare privind perioada de 8 luni, de la ultima doză, pentru aplicarea celei de-a treia.

O doză suplimentară administrată într-un timp scurt după cea de-a doua „creşte riscul să nu funcţioneze atât de bine”, confirmă şi Deepta Bhattacharya, profesor de imunobiologie la Universitatea Arizona.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre