Simona Ionescu / Redactor Șef

Americanii spun că au găsit leacul pentru COVID-19

Americanii spun că au găsit leacul pentru COVID-19
De mai bine de un an, în paralel cu dezvoltarea unor vaccinuri, cercetătorii caută tratamente specifice pentru boala momentului, care a generat actuala pandemie. De peste Ocean vin vești bune.

Americanii spun că au găsit leacul pentru COVID-19, cercetătorii de  la Institutul Naţional de Sănătate Publică (NIH – National Institute of Public Health)  din Statele Unite ale Americii afirmând că au identificat un nou posibil tratament antiviral eficient. Studiul lor a fost publicat în revista Science.

Concret, este vorba de medicamentul experimental Tempol. Acesta  care se administrează pe cale orală. Și a avut rezultate promiţătoare împotriva COVID-19, după cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule. Mai precis, Tempol poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2. O face prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant. Acesta permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată pătruns în celulă.

Americanii spun că au găsit leacul pentru COVID-19

Într-un comunicat, NIH a precizat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a putea funcţiona în mod optim.
Descoperirea i-a ajutat să poată exploata slăbiciunile noului coronavirus, având în vedere că Tempol poate reduce astfel de acumulări de fier şi sulf.

Prin experimentele realizate pe culturi de celule, cercetătorii de la NIH arată că acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului. Experimentele realizate pe animale de laborator au demonstrat că doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente în cazul unor ţesuturi care sunt principala ţintă a coronavirusului. De exemplu, glandele salivare sau plămânii.

Sursa foto: nih.gov, Pixabay

Nunta anului va fi pe plajă, în Dubai. Ultimele detalii de la prietenii lui Florin Salam

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre