Simona Ionescu / Redactor Șef

Ați băut ceai de leuștean? Poate reduce tensiunea arterială

Ați băut ceai de leuștean? Poate reduce tensiunea arterială
Ce gustoasă este cioba acră și cu mult leuștean! Cei mai mulți dintre noi nu știm că această plantă are proprietăţi miraculoase pentru organism, astfel că poate reduce tensiunea arterială şi preveni formarea pietrelor la rinichi.

Strămoșii noștri au găsit în natură medicamente miraculoase. Cine s-ar fi gândit să facă ceai de leuștean? Iată că această plantă, ca foarte multe altele, are proprietăți terapeutice la care nu ne-am fi gândit.

Ceai de leuștean. Beneficii pentru organism

Ceaiul din leuştean se prepară dintr-o lingură cu plantă proaspătă sau uscată, lăsată la infuzat zece minute în 250 ml de apă fierbinte. Este diuretic, îmbunătăţeşte activitatea rinichilor, este indicat în curele de slăbit, în tulburări digestive şi în afecţiuni ale glandelor salivare, scrie secretele.com.

De asemenea, normalizează scaunele, este bun contra gazelor, stimulează fluxul menstrual, elimina urină şi expectoratiile în caz de catâr bronşic. Infuzia de leuştean are o acţiune benefică şi în edeme cardiace şi scade tensiunea arterială. Se pot consumă trei-patru căni de ceai pe zi.

Leuștean. Rădăcina, un excelent sedativ

Decoctul din rădăcină se folosește în tratarea mai multor afecţiuni, precum cele urinare, în pielonefrită, gută, reumatism, anemii, ca sedativ în stări de nervozitate, în migrenă şi în pneumonii.

Se prepară dintr-o rădăcină care se fierbe în 500 ml de apă, timp de 20-30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, de-a lungul unei zile.

Fiertura din seminţe de leuştean (o linguriţă cu seminţe măcinate se dau în clocot în 250 ml apă, timp de cinci minute) este eficientă în durerile abdominale, stomacale.

Sucul de leuştean contra anorexiei

Pentru un aport de vitamine, util în special în anorexie, este recomandat sucul de leuştean, obţinut prin pasărea a câteva legături de plantă.

De asemenea, consumând frunze proaspete, puteţi preveni răceala şi gripa şi, totodată, veţi scapă şi de balonare.

Leuștean, pentru piele sănătoasă

S-a observat că leuşteanul poate calma sau reduce edemul cutanat. Poate fi folosit în tratarea unor afecţiuni ale pielii precum dermatita şi acneea. Se pot aplică frunzele direct pe zona afectată sau se poate face unguent din leuştean uscat. Mai mult, persoanele cu piele uscată şi cu probleme dermatologice găsesc în frunzele de leuştean un aliat de nădejde.


Anca Țurcașiu, viață nouă în afară de cântec și teatru. Unde a fugit de Anul Nou

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre