Simona Ionescu / Redactor Șef

Balsamul din bame, remediul pentru un păr de vis. Aceste legume sunt și prietenul de nădejde al femeilor însărcinate

Balsamul din bame, remediul pentru un păr de vis. Aceste legume sunt și prietenul de nădejde al femeilor însărcinate
O bună perioadă, bamele, legume care pe vremuri făceau furori pe mesele românilor, au intrat într-un con de umbră. Iată beneficiile pe care nu le știați.

Sărace în calorii și bogate în nutrienți, bamele sunt excepționale pentru persoanele care suferă de diabet, întrucât au rolul de a regla zahărul în sânge.

Pe de altă parte, bamele sunt de mare ajutor femeilor însărcinate. Acestea au în compoziție nu doar vitaminele A, B1, B2, B9 ci și calciu, magneziu, potasiu și zinc și vitamina C și acid folic, de aceea sunt indispensabile femeilor gravide, întrucât ajută la dezvoltarea sistemului nervos al fătului.

Bamele sunt bune prietene ale celor care sueră de diabet, pentru că reușesc să stabilizeze glicemia, iar grație virtuțiilor antiiflamatoare și antioxidante, curăță colonul, tratează constipația, dar și ulcerul gastric.

Mențin sănătatea ochilor

Pe de altă parte, bamele sunt extraordinare și pentru sănătatea ochilor, iar mucilagiile conținute reușesc să scadă nivelul colesterolului și ajută la eliminarea toxinelor din ficat. O calitate excepțională a bamelor este că împiedică depigmentarea pielii, previne îmbătrânirea acesteia și stimulează regenerarea.

Bamele sunt cel mai bun balsam pentru păr

Doamnele care vor să aibă un păr cu adevărat ca în reviste, pot folosi cu succes balsamul de bame. Fierbeți bamele în apă, iar produsul care-l obțineți se folosește pe post de balsam. Efectul este pur și simplu remarcabil. Un grup de cercetători din Beijing, conduși de Fangbo Xia au arătat în studiul lor intitulat „Constituenții antioxidanți și anti-oboseală ale bamelor” că semințele bogate în antioxidanți ajută la reducerea oboselii musculare.

Se pot păstra la frigider maxim patru zile

În plus, decoctul din semințele acestei legume fiind considerat din cele mai vechi timpuri un remediu foarte bun împotriva infecțiilor tractului respirator. Sunt puțini cei care știu că uscate și măcinate, bamele sunt o alternativă foarte bună la cafea.

Bamele se pot păstra la frigider maxim patru zile. Atenție! Când le cumpărați, acestea trebuie să aibă o culoare verde închis, fără pete. Bamele se pot congelat atât proaspete, dar și puțin opărite. E bine să le puneți în pungi de plastic sau de hârtie și se vor așeza în partea de jos a frigiderului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre