Denumit și masaj clasic, masajul suedez este un masaj al întregului corp, ce utilizează manevre mai ferme sau mai ușoare pentru masarea musculaturii și a țesuturilor moi. Scopul acestui masaj clasic este de a stimula sistemele organismului: nervos, muscular și endocrin.
Ce este masajul suedez?
Când ” te dor toate oasele”, ori ești obosit și trist, mergi la masaj profesionist! Masajul suedez îmbunătățește proprietățile fizice ale țesuturilor, refăcând corpul după un efort fizic sau intellectual, spun specialiștii.
O ședință de masaj suedez durează 50-60 de minute. În funcție de rezultatele ce se doresc a fi obținute, o ședință poate dura și mai mult, între 75 și 90 de minute, ceea ce dă terapeutului timp să lucreze mai profund țesuturile musculare.
Ce se întamplă în timpul unei ședințe de masaj suedez
În timpul masajului suedez, terapeutul lubrefiază pielea cu ulei de masaj și efectuează diferite manevre de masaj. Aceste manevre încălzesc țesutul muscular, eliberează tensiunea și disociază treptat nodurile musculare sau țesuturile aderente.
Înainte de masaj, terapeutul ar trebui să vă întrebe despre orice răniri sau alte condiții pe care acesta ar trebui să le știe. Lucrurile pe care doriti să le spuneți unui terapeut includ zonele tensionate sau dureroase, alergii și condiții speciale cum ar fi sarcina.
De asemenea, îi puteți comunica terapeutului dacă aveți o preferință pentru o presiune mai ușoară sau mai fermă. Este bine să nu faceți masajul suedez dacă sunteți bolnav.
Beneficiile masajului clasic suedez
Beneficiile ale acestui tip de masaj sunt nemoroase.
- intensificarea circulației în urma căreia organismul furnizează mai mult oxigen și substanțe nutritive în țesuturi și organele vitale
- stimularea fluxului limfatic, sistemul natural de apărare al organismului
- reducerea spasmelor și crampelor
- scurtarea perioadelor de recuperare, ajută la pregătirea pentru antrenamente intense și elimină durerile ulterioare antrenamentelor
- eliberarea endorfinelor când masajul este folosit în boli cronice și în recuperarea după prejudicii dar și în urma intervențiilor chirurgicale pentru a controla și calma durerea
- calmarea migrenelor prin relaxarea sistemului nervos.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook