Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce spun nutriționiștii despre slănina de porc

Ce spun nutriționiștii despre slănina de porc
Porcul este vedeta de Sărbători. Jumări, slăninuță, șunculițe, afumături. Cât de sănătoase sunt? Ne spune un nutriționist celebru.

Românii obișnuiesc să mănânce mult de Sărbătorile de iarnă. Porcul este la mare preț și aproape nimeni nu refuză o slănină cu ceapă. Cât de sănătos este acest obicei ne spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Ce spun nutriționiștii despre slănina de porc

Se crede că slănina de porc nu este sănătoasă și îngrașă. Iată că celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic ne dă o veste bună și compară slănina de porc cu unul dintre cele mai sănătoase alimente, somonul, cittă de doctorulzilei.ro.

”Somonul cu picioare e… porcul de Mangalița. Iată o analiză concretă a conținutului de acizi grași din slănina acestui animal. Puteți vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- și poli-nesaturate depășește cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline și de somon, slănina e o sursă de grăsime sănătoasă. Și de sezon. Slănina de porc este mai bogată în acizi grași polinesaturați decât în acizi grași saturați, aproximativ 50% dintre lipidele din carnea de porc sunt acizi grași mononesaturați similari cu cei din uleiul de măsline. În plus, grăsimea de porc conține acizi grași esențiali Omega 3 (acid linoleic și alfa-linoleic), elemente care conferă acestei cărni calități nutriționale speciale”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Cu alte cuvinte, slănina de porc aduce în organism acizii Omega 3 și 6, esențiali funcționării normale a organismului, dar pe care acesta nu îi produce. Aceștia trebuie procurați din alimentație, cum ar fi slănina.

Nutriționistul a postat și un tabel cu conținutul nutrițional pe care îl are slănina de porc.


Unde vor fi distribuite dozele de vaccin care au ajuns azi în România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre