Specialiștii recomandă să lăsați deoparte berea, băuturile alcoolice și cele dulci, acidulate și să optați pentru apa minerală.
Mulți evită apa minerală, dar nimeni nu știe cât de utilă poate fi această băutură în zilele caniculare, asigurând necesarul hidric pentru organism. În perioadele caniculare odată cu transpirația, se pierd și electroliciți, în special sodiu și potasiu, de aceea apa minerală face adevărate minuni cu organismul uman.
Apa rece sau apă la temperatura camerei?
Desigur, trebuie să vă hidratați cu cel puțin doi litri pe zi, fie la temperatura camerei, fie rece. Specialiștii susțin că apa rece se consumă mai ales de persoanele care circulă mult prin soare pentru că scade temperatura corpului, iar cea la temperatura camerei poate fi consumată cu încredere de cei care stau mai mult la umbră.
Vitamina C ajută la hidratare
Pentru a combate efectele căldurii, e foarte important să consumați vitamina C, de aceea se recomandă ca lămâile și limonada să nu lipsească din dieta zilnică. Pentru a vă răcori, puteți face un duș cu apă călâie, iar când plecați de acasă luați o sticlă cu apă care a fost ținută o perioadă la rece.
Nu ar strica dacă v-ați achiziționa un miniventilator pe care să-l luați ori de câte ori aveți drumuri de făcut pe căldură. Hainele trebuie să fie doar din bumbac sau in și evitați cât puteți de mult îmbrăcămintea strâmtă.
Ce condimente se recomandă pe căldură
În perioadele cu temperaturi ridicate, optați pentru fructe și legume, dar și iaurturi, eventual pește și carne de pasăre sau curcan la grătar sau fiartă. Condimentele sunt excelente în perioadele calde, pentru că au acțiune antiinflamatoare, reduc pofta de mâncare și stimulează metabolismul. Cine are stomacul rezistent, are un prieten în ardeiul iute, care stimulează circulația periferică. De asemenea, vă sunt utile ceapa, usturoiul, piperul, care se pot combina cu salate răcoroase de vară.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook