Toate fructele și legumele sunt bune, dar vara este o bogăție pe tarabe. Sunt bune și preparate în tot felul de mâncăruri și dulcețuri, dar și mai bune sunt dacă le consumăm proaspete.
Cele mai importante fructe şi legume din luna august
Corpul uman are nevoie de diverse legume și fructe în fiecare zi. Fiecare contribuie la sănătatea oganismului. Țineți cont și de culoarea acestora! Prezența coloranților naturali în fructe și legume este extrem de importantă. Medicii și nutriționiștii au demonstrat deja că fiecare culoare are propriile sale proprietăți nutritive, care au efecte diferite asupra corpului uman.
De pildă, fructele și legumele de culoare albastru/ mov conțin antioxidanți puternici, care încetinesc procesul de îmbătrânire, protejează de infecții. Ajută la prevenirea inflamației sistemului digestiv și a tractului urinar. Este vorba de afine, struguri, vinete, prune, coacăze negre, afine roșii închise, ceapa roșie.
Vinetele. Sunt o sursă importantă de vitamina B6 şi K, dar au şi multe fibre. Pigmentul care colorează coaja aduce numeroase beneficii pentru creier, dar şi pentru sănătatea inimii.
Dovleceii. Pentru că au puține calorii, sunt buni în curele de slăbire. Au un conţinut ridicat de fibre, vitamina A, K, C şi potasiu.
Pepene roşu şi galben. Conțin din abundență vitaminele A, C și sunt bogați în potasiu. Licopenul are puterile antioxidante.
Mure. Au un conţinut bogat în fibre, antioxidanţi, potasiu, vitamina C, vitamina E, vitamina K şi mangan. În plus, conţin puține calorii. Cercetările au arătat că aceste fructe protejează creierul şi inima de boli.
Roşiile. Au un conţinut ridicat de licopen, potasiu şi vitamina C.
Prunele. Sunt o bună sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina B2, potasiu, magneziu, fier, calciu, bor, seleniu şi fibre. Datorită bogăţiei în fibre, prunele stimulează digestia. Conţinutul de minerale din prune protejează sistemul nervos şi muscular.
Porumbul. Are un aport important de vitamina A, beta-caroten şi luteină care ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi a vederii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook