De această dată, nu mai e vorba de modalități ingenioase de a-i scoate din joc pe adversarii președintelui Putin, ci iată cum s-au gândit rușii să ascundă vaccinul împotriva SARS Cov-2.
Mai concret, o unitate de cercetare a armatei ruse, care a fost implicată în dezvoltarea vaccinului Sputnik V, lucrează acum la un nou vaccin împotriva coronavirusului. Miza e să îl facă mai accesibil. Acele, fie ele scurte și subțiri, sunt sursă de fobie pentru mulți oamenii. De aceea, marea noutate este că vaccinul va fi oferit sub formă de gumă de mestecat, anunță site-ul rusesc de știri RBC.
Cum s-au gândit rușii să ascundă vaccinul
Cercetătorii militari de la al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării au colaborat cu Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova încă de anul trecut. Ei au ajutat și la dezvoltarea vaccinului Sputnik V.
Citând o sursă anonimă a Ministerului Apărării, agenția RBC dezvăluie că „se lucrează” la dezvoltarea unui nou vaccin împotriva SARS Cov-2. Marea noutate e că acesta va veni sub formă de tablete masticabile și pastile. „După testare, vaccinul va fi inclus în diferite scheme de tratament și prevenire pentru coronavirus”, a declarat sursa din Ministerul Apărării.
Zeci de țări folosesc vaccinurile rusești
Rusia a înregistrat un total de patru vaccinuri împotriva coronavirusului. Aproape 70 de țări se aprovizionează cu vaccin Sputnik V. În ciuda nenumăratelor acuzații că a grăbit studiile clinice și nu a respectat toate procedurile, Rusia se laudă că vaccinul său vector adenoviral e primul din lume aprobat pentru utilizare pe scară largă, scrie The Moscow Times.
Directorul Institutului Central de Cercetare 48, colonelul Sergei Borisevich, a confirmat informația cu privire la noul vaccin masticabil, dar nu a specificat în ce stadiu se află acest proiect.
Sursa foto: Pixabay
„Îngerașii” Victoria’s Secret devin istorie. Compania a găsit înlocuitori
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook