Pentru a preveni obezitatea și multe alte maladii cel mai bine ar fi să înlocuiți zahărul cu îndulcitorii naturali.
De ce să folosiți îndulcitorii naturali. Care sunt cei mai buni
Un lucru e clar. Zahărul provoacă dependență. Cum puteți să rezolvați problema, dar să vă satisfaceți și pofta de dulce? Folosind cei mai buni îndulcitori naturali, printre care și zahărul de ștevie, un îndulcitor natural extras din frunzele unui arbust sud-american. Acesta este de 300 de ori mai dulce decât zahărul, nu are calorii și poate avea un gust puțin diferit. Dar este excelent pentru a vă păstra sănătatea.
Xilitolul este un alcool din zahăr cu o dulceață similară cu cea a zahărului
De asemenea, puteți apela la xilitol, un produs extras din lemn de porumb sau mesteacăn care, de altfel, se găsește în multe fructe și legume și conține doar 2,4 calorii pe gram. În plus, acesta nu conține fructoză, principalul ingredient care face ca zahărul să fie nociv. Interesant este că xilitolul nu crește nivelul zahărului din sânge.
Îndulcitor din fructele călugărului
Un produs excepțional recomandat de specialiști rămâne și îndulcitorul din fructele călugărului. Acesta este extras din fructul Luo Han Guo, un fruct mic rotund cultivat în Asia de Sud-Est. Chiar dacă și acesta este de mai mult de 100 de ori mai dulce ca zahărul, conține totuși zero calorii. Studiile au arătat că băuturile îndulcite cu asemenea îndulcitor nu cresc nivelul de glucoză din sânge.
Siropul Yacon
Nu în ultimul rând, un produs de excepție este și siropul Yacon, extras din planta yacón, o plantă originară din America de Sud. Specialiștii spun că acesta conține o treime din caloriile zahărului obișnuit. Studiile au arătat că siropul Yacon reduce indicele glicemic și greutatea corporală. Atenție! Acest tip de îndulcitor consumat în exces poate duce la apariția unui disconfort digestiv.
Sursă foto: libertatea
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook