Conținutul chimic al oului de prepeliță este unul incredibil de bogat, raportându-ne la dimensiunea sa față de cea a unui ou de găină. Cel mai bine este să consumați ouăle fierte, cu gălbenuș moale, deoarece valoarea nutritivă este mai mare.
Diferența dintre oul de prepeliță și cel de găină
Ouăle de prepeliță au fost folosite încă din antichitate de chinezi şi egipteni. Dacă în urmă cu 4.000 de ani, tratau astmul bronşic şi infertilitatea, în prezent, sunt folosite în terapia bolilor renale, în diete şi cure de slăbire, afecţiuni hepatice, cardiace şi gastrice, scrie doctorulzilei.ro.
Nu are contraindicații și nu are efecte nedorite asupra organismului. Mai mult decât atât, un ou de prepeliţă are de cinci ori mai mult fosfor decât un ou de găină, de 7,5 ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. De aceea, sunt mai recomandate din punct de vedere medical decât cele de găină.
Chiar şi copiilor le sunt indicate, pentru că întăresc imunitatea şi ajută la fixarea calciului în oase, iar, în timpul examenelor, îmbunătăţesc memoria.
Ouă de prepeliță, mai hrănitoare
„Oul de prepeliță este foarte bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6, care se găsesc și în uleiul de pește și în cel de floarea-soarelui”, spune Andreea Tocan, medic diabet, nutritie si boli metabolice, citată de doctorulzilei.ro.
Acizii grași amintiți permit dezvoltarea echilibrată a organismului.
Cel mai bine este să consumați ouăle fierte, cu galbenuș moale, deoarece valoarea nutritivă este mai mare. Dacă gălbenușul este tare, oul devine indigest și nu se mai asimilează bine.
Evitați să consumați ouăle crude. „Oul crud conține avidină, o substanță care împiedică absorbția vitaminelor. În plus, unele persoane sunt alergice la ouăle crude”, mai spune dr. Andreea Tocan, citată de aceeași sursă.
Persoanele sănătoase pot consuma până la șase-șapte ouă pe săptămână, iar cele care suferă de diverse afecțiuni trebuie să urmeze indicațiile medicului.
Vedeta Parlamentului. Are un vraf de diplome, „ciasuri” de lux și a vorbit 10 minute în 4 ani
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook