Simona Ionescu / Redactor Șef

Fără probleme de digestie în timpul vacanței. Aceste plante fac adevărate minuni

Fără probleme de digestie în timpul vacanței. Aceste plante fac adevărate minuni
Odată ce plecați în concediu, mesele devin din ce în ce mai îmbelșugate. Pentru ca organismul să nu fie dat peste cap, apelați la ajutorul plantelor.

Probleme cu digestia în concediu? Nu vă faceți probleme, pentru că există plante care vă iau durerea cu mâna. Iată ce trebuie să folosiți.

Fără probleme de digestie în timpul vacanței. Aceste plante fac adevărate minuni

Sunteți la o aruncătură de băț de vacanță și vă gândiți ce să faceți ca să nu aveți probleme cu digestia ca în anii trecuți? Nu trebuie decât să puneți în bagaj o punguță cu câteva plante care fac adevărate minuni. Renumit pentru efectele sale binefăcătoare asupra digestiei este ghimbirul.

Acesta elimină gazele intestinale,  dar reduce și senzația de greață. Infuzia de ghimbir se prepară din câteva feliuțe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se administrează cantitatea obținută împărțită în trei reprize. Pentru un efect maxim, se folosește ghimbirul proaspăt.

Ceaiul de anason înlătură balonarea

Pentru reducerea spasmelor intestinale, ceaiul de sunătoare este cu adevărat excepțional. O linguriță cu plantă se infuzează timp de zece minute în 300 ml apă clocotită. Se consumă o cană după masă. Combinarea la întâmplare a preparatelor culinare, lucru care se întâmplă des în concediu, sau consumul acestora în grabă aduce cu sine neplăcuta balonare.

În acest caz, ajutorul vine de la ceaiul de anason. Infuzia se prepară dintr-o linguriță cu semințe la o cană cu apă clocotită, care se lasă la infuzat timp de zece minute. Se consumă o cană cu ceai cu înghițituri mici atât înainte de masă cât și între mese.

Mărar și chimen pentru a preveni apariția gazelor intestinale

Excepționale pentru a preveni apariția gazelor intestinale sunt mărarul și chimenul. Decoctul de mărar se obține astfel: o linguriță cu semințe de mărar se fierbe timp de zece minute în 200 ml apă, se lasă lichidul la răcit apoi se strecoară. Se consumă două lingurițe, din patru în patru ore. În același scop se recomandă și infuzia de chimen. Aceasta se prepară dintr-o linguriță cu semințe la o jumătate de litru de apă. Preparatul se lasă la infuzat un sfert de oră și se consumă de două ori pe zi.

Sursă foto: farmaciata

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre