Aproape o lună mai puteți găsi pe piață un medicament destinat celor mici. Ulterior se vor achiziționa alte medicamente care au aceeași substanță activă.
Se retrage de pe piață un medicament pentru copii. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională a Medicamentului
Ca urmare a consumului mult mai mare decât cel estimat, Panadol Baby 24/ mg/ml a anunțat o discontinuitate temporară în vânzarea acestui produs. Acesta va dispărea de pe piață până pe 18 decembrie.
Analgezic și antipiretic
Panadol Baby este o suspensie orală cu gust plăcut de căpşuni, fără zahăr sau alcool, ce conţine paracetamol. Analgezic (combate durerea) şi antipiretic (reduce febra), PanadolBaby este recomandat pentru tratamentul simptomatic al durerilor din perioada erupţiei dentare şi a altor dureri dentare, al durerilor de urechi, gât, cap.
De asemenea, se recomandă împotriva migrenelor, durerilor musculare, dismenoreei, durerilor musculo-scheletice, pentru tratamentul simptomatic al febrei asociate răcelii şi stărilor gripale, bolilor infecţioase ale copilăriei, de exemplu pojar, tusea convulsivă, oreion şi vărsat de vânt şi al febrei post-vaccinare. Panadol Baby nu irită stomacul şi este uşor de administrat.
Ce alte medicamente vor putea fi cumpărate în locul acestuia
În lipsa acestuia, vor putea fi cumpărate din farmacii alte medicamente care au aceeași substanță activă și formă farmaceutică. E vorba de Larofen pentru copii 100 mg/5 ml, Algin Baby 100 mg/5 ml, Brufen 20 mg/ml, Mig Pediatric 20 mg/ml, Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml. De stocurile acestor produse, dar și distribuția acestora în domeniu se va ocupa ANMDMR.
Noi măsuri pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări din spectrul autist
Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a anunțat că a fost adoptat actul normativ care prevede noi măsuri pentru asigurarea tratamentelor persoanelor ce suferă de tulburări din spectrul autist.
„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 9 noiembrie 2022, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii”, a anunțat Ministerul Sănătății.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook