Simona Ionescu / Redactor Șef

La ce sunt buni fagurii de miere?

La ce sunt buni fagurii de miere?
Albina este un exemplu minunat de hărnicie și curăție, iar din lucrarea ei avem și un bogat izvor de leacuri. Ce ar trebui să știm despre fagurele de miere?

Bunii călugări de la mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, ne învață cum să ne bucurăm de sănătate cu remediii din natură. Povețele lor sunt foarte apreciate de credincioși.

La ce sunt buni fagurii de miere?

Călugării de la mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, au blog, sunt în pas cu vremurile. Printre multe sfaturi bune, ei ne spun la ce sunt buni fagurii de miere. Iată ce spun:

  • Alături de binecunoscuta miere, și fagurele de miere (ceară) are proprietăți folositoare în tratarea unor afecțiuni. În alcătuirea fagurilor intră toate celelalte produse apicole: miere, lăptișor de matcă, propolis, polen și nu în ultimul rând ceară.
  • Cel mai adesea, fagurii sunt folosiți la tratarea afecțiunilor căilor respiratorii (sinuzite, bronșite, rinite, calmează gâtul iritat), dar și în astenii, anemii, alergii, boli de stomac.
  • Mestecatul fagurelui de miere ajută la curățarea dinților de tartru, reglarea metabolismului și întărirea imunității. Mestecatul fagurelui de miere este recomandat și persoanelor care suferă de parodontită și sângerare gingivală.

Fagurii de miere. Mod de administrare

Pentru întărirea imunității se recomandă mestecarea a 4 celule în fiecare zi câte 15- 30 de minute, timp de 30 de zile, primăvara și toamna.

Pentru însănătoșirea gingiilor și curățarea dinților este necesar mestecarea fagurelui timp de 7 zile. După mestecare conținutul se aruncă.

Fagurele poate fi contraindicat persoanelor care suferă de diabet, colesterol, acid uric în sânge, obezitate și, bineînțeles, persoanelor care sunt alergice la produsele apicole. Sursa: sihastriaputnei.ro


E demonstrat științific. E mai bine și mai sănătos să fii singur, decât într-o relație bolnavă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre