Legumele sunt foarte sănătoase și ar fi bine dacă le-am consuma cât mai des. Au multe vitamine, fibre și minerale, necesare organismului. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic ne recomandă una dintre cele mai sănătoase legume.
Leguma care topeşte grăsimea. Mihaela Bilic face recomandări
Vinetele sunt considerate printre cele mai sănătoase legume din lume. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic face sugestii dietetice cu această legumă, cu foarte multe beneficii pentru organism.
„Dincolo de calitățile ei nutritive, apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B, vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude. Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează și solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.
Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei -100 cal (indiferent de ulei). Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei.
Mihaela Bilic. Cum gătiți dietetic vinetele
Nutriționistul Mihaela Bilic vă face sugestii cum să gătiți dietetic vinetele.
- În loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina). Au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei și avantajul că albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc
- În cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min în apă cu sare și apoi puneți-le la scurs pe un șervețel. Nu vor mai absorbi ulei. Același efect poate fi obținut și punând sare pe feliile de vânătă, așteptați 15-20 min și ulterior le puteți găti.
- Folosiți un spray pentru ulei cu care să pulverizați doar un strop de grăsime.
- Preferați gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscați ca preparatul să se ardă
- Puneți sos de roșii sau bulion în orice mâncare, e mai gustos și mai dietetic decât uleiul
- Sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau în cuptorul fierbinte. În felul asta se pot păstra în siguranță chiar dacă ați redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate. Va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.
- Dacă vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate și fară gălbenuș de ou puneți în salată de vinete jumătate de dovlecel fiert. Are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat.
Vinete pane. O mâncărică delicioasă de post
Rulouri din vinete. Rețetă de sezon
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook