Leguma care topeşte grăsimea. Ne spune un celebru nutriționist

Legumele sunt foarte sănătoase și ar fi bine dacă le-am consuma cât mai des. Au multe vitamine, fibre și minerale, necesare organismului. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic ne recomandă una dintre cele mai sănătoase legume.
Vinetele sunt considerate printre cele mai sănătoase legume din lume. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic face sugestii dietetice cu această legumă, cu foarte multe beneficii pentru organism.
„Dincolo de calitățile ei nutritive, apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B, vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude. Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează și solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.
Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei -100 cal (indiferent de ulei). Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei.
Nutriționistul Mihaela Bilic vă face sugestii cum să gătiți dietetic vinetele.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook