Simona Ionescu / Redactor Șef

Mare război! Corina Chiriac versus medicul Pautov. Totul a pornit de la un leac băbesc anti-COVID

Mare război! Corina Chiriac versus medicul Pautov. Totul a pornit de la un leac băbesc anti-COVID
Îndrăgita artistă a muzicii ușoare, Corina Chiriac, a încercat să dea o mână de ajutor celor care se tem de noul coronavirus. Doamna s-a și fotografiat, pas cu pas, arătând fanilor un leac băbesc. Însă gestul ei nu a rămas nepedepsit.

„Dragii mei, pentru ca suntem în anotimpul răcelilor, vreau să vă amintesc un leac fără vârstă pe care îl practic eu și care este un excelent Anti-Covid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie înainte de toate să reîncălzim corpul. Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne „țin” mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce „secrete” folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc sănătate.”, a scris Corina Chiriac pe contul ei de Facebook, arătând cum își pregătește o sesiune de inhalații.
Metoda a fost explicată pe pași:
„Seară, după ce am aerisit, fierb apă într-o cratiță, cu frunze de mentă, levănțică sau frunze de ceai. ADAUG ÎN APĂ FIERBINTE O ASPIRINA ȘI MĂ ASIGUR CĂ S-A TOPIT.
Dau cu crema în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac pentru că voi transpira și mă ” împrietenesc” câteva minute cu temperatura apei fierbinți.


Mă acopăr cu un prosop mare și gros.


Apoi mă aplec peste apă fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. INSPIR PE NAS ȘI PE GURĂ, PE RÎND. LA PESTE 56 DE GRADE, VIRUSUL CORONA MOARE. Opțional ascult în acest timp muzică de relaxare și îmi închipui numai stări frumoase…
La final, mă usuc pe par, schimb basmaua cu o căciuliță și pun un prosop uscat în jurul gâtului. Dorm cât mai înfofolită, într-o camera încălzită ( calorifer electric ?!) iar a două zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seară următoare repet procedura.”, a explicat artista.

Dr. Mihail Pautov, chirurg, a sărit la atac

Leacul PERICULOS anti-Covid al Corinei Chiriac sau „abureala” cu aburi – opinia unui medic


Ce este greșit in mesajul Dnei Corina Chiriac:
Nu exista studii care sa demonstreze orice efect benefic al inhalarii de abur cu aspirina. Cu atât mai mult, nu exista studii care sa demonstreze ca aceasta tehnica este sigura. Acesta este un „teren minat” pe care e bine sa nu calci. De altfel, orice sfat venit de la un non-medic care tine de utilizarea de medicamente trebuie tratat cu atenție si scepticism.
Este nesănătos sa inhalezi abur fierbinte mai mult de 5 minute/ sesiune.
Camera nu trebuie încălzită, indiferent dacă ești sau nu răcit; temperatura ideala in camera in care dormi este de 19-21 grade Celsius.
„Virusul Corona” nu va muri la aburi fierbinți; mai rapid ne vom opări / ne vom arde mucoasele respiratorii. (…)
Principalul beneficiu al respirației de aburul umed și cald este acela ca poate ajuta la calmarea simptomelor de iritație/ inflamație cauzate de raceala. Umiditatea poate ajuta, de asemenea, la subțierea mucusului din sinusurile dvs., ceea ce le permite să se golească mai ușor.
Inhalarea cu abur poate oferi o ușurare temporară in caz de:
• raceala obișnuită
• gripa (gripa)
• infecții sinusale
• bronşită
• alergii nazale
Deși inhalarea cu abur poate oferi o ameliorare subiectivă a simptomelor de răceală și a altor infecții ale căilor respiratorii superioare, ea nu va face ca infecția să dispară mai repede. Inhalarea de abur nu ucide virusul responsabil de infecție.
O revizuire a șase studii clinice care evaluează terapia cu aburi la adulți cu răceală obișnuită a avut rezultate mixte. Unii participanți au avut o ameliorare a simptomelor, dar alții nu. În plus, unii participanți au experimentat disconfort nazal cauzat de inhalarea de abur fierbinte.
Deși rezultatele studiilor clinice au fost mixte, dovezile anecdotice susțin că inhalarea cu abur in caz de:
• durere de cap
• nas înfundat
• iritarea gâtului
• probleme respiratorii cauzate de congestia căilor respiratorii
• tuse
Atenție:
Nu „aburiți” mai mult de 5 – 6 minute pentru fiecare sesiune.
Efectele secundare ale inhalării cu abur:
Există riscul e a te opări dacă intri în contact cu apa fierbinte. Cel mai mare risc este să scapi accidental bolul cu apă fierbinte în poală, ceea ce poate provoca arsuri severe.
De fapt, un studiu dintr-o sursă de încredere a constatat că majoritatea persoanelor care au avut arsuri prin terapia cu inhalare cu abur erau copii.
Mesaj de luat acasă:
Inhalarea de abur poate fi o modalitate eficientă de a te curăța căile nazale și respiratorii atunci când ești bolnav de răceală sau gripă, dar de fapt nu îți va vindeca infecția. Sistemul imunitar al corpului tău va face în continuare cea mai mare parte a activității pentru a scăpa de virusul care îți provoacă simptomele.”, a scris, pe blogul său, chirurgul de la Fundeni.

Sucul de usturoi ucide COVID-19? Ar fi prea ușor să fie așa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre