Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul COVID-19, virusul care a îngenuncheat planeta. Anunțul Ministerului Sănătății pare incredibil

Misterul COVID-19, virusul care a îngenuncheat planeta. Anunțul Ministerului Sănătății pare incredibil
În urmă cu patru ani, întreaga planetă a fost bulversată de apariția unui virus nou, cu o putere de extindere dinamică, care s-a transformat rapid în pandemie. Urmările, și le amintește oricine. Amintim doar că încă din vara lui 2020, UE a convenit asupra unui buget necesar combaterii virusului și a efectelor acestuia, până în 2027, de 1.824 de miliarde de euro. În fiecare țară s-au luat măsuri drastice, s-au cheltuit sume enorme, iar cifrele legate de  îmbolnăviri și decese erau, de asemenea, cutremurătoare.

De la zeci de milioane de cazuri, foarte multe grave, lock down etc, la nivel mondial, astăzi s-a ajuns ca România să raporteze 30 cazuri de pacienți cu COVID-19, și nici acelea serioase. Misterul COVID-19 se adâncește și este curios faptul că, deși numărul cazurilor este aproape inexistent, Ministerul Sănătății continuă raportare periodică către presă a acestora.

Milioane de decese, din cauza COVID-19, la nivel mondial

Așa cum vă amintiți, la 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat COVID-19 pandemie mondială. Potrivit OMS, până în mai 2023, pandemia cauzase aproape 7 milioane de decese (mai exact 6.921.614). La 5 mai 2023, OMS a declarat încetarea pandemiei de COVID-19 ca urgență de sănătate publică. Ulterior acestei date, numărul cazurilor înregistrate a fost foarte mic. Practic, la nivel mondial, nu se mai vorbește despre virus și îmbolnăviri, COVID-19 nu mai este un subiect de presă.

Ministerul Sănătății, anunț incredibil

Nu și în România. Aici, autoritățile țin să facă un update permanent cu privire la COVID-19, în continuare. Conform celei mai recente raportări transmise, marți, de Ministerul Sănătății, „în intervalul  27 mai – 2 iunie 2024 au fost înregistrate 231 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 83 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Cea mai recentă statistică legată de cazurile de COVID-19 din România, transmisă azi de Ministerul Sănătății

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 7 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 30. De asemenea, la ATI, sunt internate 2 persoane”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.

În județul Mureș sunt internați 6 pacienți, în Harghita și Mehedinți, câte 4, la Cluj, trei persoane. În Sibiu, Ialomița și Bihor sunt internați câte 2 pacienți cu COVID-19, iar în județe precum Arad, Bistrița, Buzău, Caraș, Dâmbovița, Neamț și Vaslui, câte un caz.

Ministerul Sănătății reamintește faptul că „până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.531.002 de cazuri de COVID-19”.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre