În sezonul răcelilor și gripei, o doctoriță vă recomandă două vitamine extraordinare cu impact uriaș asupra primelor simptome.
Cele două vitamine reduc severitatea simptomelor răcelii
Pe TikTok, doctorița Shireen (@doctorshireen) a împărtășit câteva sfaturi „aprobate de medicul de familie”. Potrivit specialistului, vitamina C și zincul reușesc să reducă severitatea și durata simptomelor răcelii și gripei.
„În secunda în care simțiți o jenă în gât, nasul și ochii încep să curgă, sau aveți orice alt simptom care ar sugera că urmează o răceală, ceea ce vreau să faceți este să luați două lucruri: vitamina C și zinc. Eu personal fac acest lucru de câțiva ani și vă spun că funcționează”, a spus medicul.
Utilizarea suplimentelor pe tot parcursul anului previn apariția bolii
Cu toate acestea, un studiu privind zincul din Journal of Family Practice a constatat că administrarea mineralului, în timp ce deja o persoană prezintă simptome, ar putea să nu fie atât de eficientă pentru a scăpa de răceală.
În schimb, experții de la Health Beat sugerează că utilizarea suplimentelor pe tot parcursul anului este un mod bun de a preveni apariția bolii.
Sfaturi importante pentru a ține răceala la distanță
@doctorshireen #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #generalpractice #gp #doctor #medicine #endometriosis
Pentru a evita apariția răcelilor, e foarte important să vă odihniți suficient și să vă hidratați corespunzător, consumând multă apă. Încercați să mâncați produse cât mai sănătoase, iar dacă aveți dureri în gât, faceți gargară cu apă sărată.
Tot pentru ameliorarea durerilor de gât este recomandat consumul de apă călduță cu lămâie și miere. Atenție! Fumatul ar putea agrava simptomele răcelii sau a gripei.
Vitamina D luptă împotriva infecțiilor
Vitamina D nu doar că susține sănătatea oaselor, dar are puteri mari împotriva infecțiilor și stimularea sistemului imunitar. Studiile arată că administrarea unui supliment de vitamina D poate face față răcelii și a infecțiilor respiratorii.
La primele simptome ale răcelii, consumați ceai de soc, această plantă fiind recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook