Simona Ionescu / Redactor Șef

O terapie nouă învinge cancerul. Cercetătorii din Anvers dau vestea cea mare

O terapie nouă învinge cancerul. Cercetătorii din Anvers dau vestea cea mare
Dacă faceți un exercițiu simplu veți fi de-a dreptul șocați. Numărați persoanele din jurul vostru care au sau au avut cancer. Veți realiza că numărul lor este mare.

Vestea bună e că s-a mai descoperit o terapie inovatoare care învinge cancerul. Boala care sperie pe toată lumea poate fi tratată, dacă este descoperită de la primele simptome. De aceea, medicii insistă să fie efectuate controale și analize de rutină, periodic.

O nouă terapie pentru pacienții oncologici a fost descoperită de  cercetătorii de la  Universitatea din Anvers. Primele concluzii arată că aceasta poate avea rezultate foarte bune în cazul bolnavilor diagnosticați cu cancer de colon sau de pancreas. Terapia celulară, propusă de oamenii de știință belgieni ar urma să acționeze asupra țesutului conjunctiv, înlăturând  pur și simplu celulele bolnave.

Cum acționează terapia novatoare anticancer

Cercetătoarea Astrid Van den Eynde, autoarea studiului, a explicat că noua terapie constă în „celule ucigașe naturale”, potrivit Le Soir. „Celulele sunt forțele speciale ale sistemului nostru imunitar”, a mai spus cercetătoarea.  Aceste „celule ucigașe naturale” recunosc celulele canceroase și pur și simplu le distrug. Sunt, prin urmare, celulele imunitare de luptă împotriva cancerului.

Terapia celulară poate fi folosită, în mod special, în cazul cancerului de colon și de pancreas, mai menționează sursa citată.

Realizarea terapiei nu pare să fie prea complicată. Aceste „celule ucigașe naturale” pot fi produse pe scară largă din sângele donatorilor sănătoși. După ce au obținut rezultate excelente pe cancerele de colon și pancreas, într-o a doua fază a studiului, cercetătorii vor să testeze noua terapie celulară pe alte forme de cancer.

După ce terapia novatoare va fi acceptată de comisiile medicale de specialitate, aceasta ar putea fi noul tratament al pacienților oncologici în spitale și clinici.

Medicii recomandă atenție sporită la următoarele simptome

Cancerul de pancreas este unul dintre cele mai răspândite forme de cancer, reprezentând 2% din toate cancerele, cu o incidență şi mortalitate (egale) în Europa de circa 11 cazuri/100.000 locuitori/an şi respectiv 50.000 decese/an (5% dintre toate decesele cauzate de cancer, locul 5 ca mortalitate).

Medicii arată că apariția unei tumori în corpul nostru poate fi detectată la o tomografie computerizată sau la o investigație cu rezonanță magnetică (RMN). Medicii, însă, atrag atenția care sunt primele semne care ar trebuit să ridice semne de întrebare și să atragă investigații mai amănunțite.

Câteva simptome pe care de obicei le-am trece cu vederea ar putea fi primele semne ale unui cancer de pancreas. Acestea sunt: mâncărimea pielii, durere în partea superioara a abdomenului și în zona spatelui, care se poate agrava în timpul mesei sau atunci când ești întins pe pat, urină închisă la culoare, lipsa apetitului, oboseală continuă, febră și frisoane, diaree sau constipație, agravarea diabetului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre