Ce este ”oboseala creierului” și cum scăpăm de ea. Sfaturile unui specialist

Când apare ”oboseala creierului”? Majoritatea românilor lucrează de acasă, fac puțină mișcare și rezistă doar dacă beau multe cafele. Așa apare nevroza de suprasolicitare sau ”oboseala creierului”.
Când apare ”oboseala creierului”? Ne spune prof univ dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic neurochirurg.
”Vrem sau ni se cer prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obișnuit să muncim foarte mult, să «întindem» timpul pentru performanțe de scurtă durată.
Nu se poate ca unei persoane să îi dai în același timp cinci comenzi, că se pierde.
Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numește nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului”, spune online dr. Alexandru Vlad Ciurea.
”Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru îl începi, du-l până la capăt. Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri.
Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului”, spune medicul neurochirurg.
”Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică.
Iată ce putem da creierului:
Lista e foarte lungă și e întotdeauna personalizată. Fiecare cu micile lui bucurii. Vă recomand să nu uitați de ele! Sănătate””, ne spune dr. Alexandru Vlad Ciurea pe contul său de socializare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook