Pericolul bate la ușă! Potrivit specialiștilor, efectele expunerii clorului asupra sănătății se văd imediat. Dar, în funcție de durata de expunere, acestea pot fi diferite.
Folosirea de produse care conțin clor crește riscul de apariție a astmului și a altor alergii
Reacțiile la clor pot include mâncărimi, piele roșie sau urticarie și pot contribui la apariția alergiilor prin iritarea și sensibilizarea tractului respirator. Persoanele cu astm și rinită alergică, care au deja căile respiratorii sensibile, ar putea avea și alte simptome.
De la tuse, în special noaptea, la efort, dificultăți de respirație, o senzație de apăsare în piept, respirație șuierătoare, un sunet de scârțâit sau fluierat, scurgeri nazale. Precum și prurit, strănut, nas înfundat.
Cel mai mult au de suferit persoanele cu expunere pe termen lung la această substanță
Studiile au sugerat că înotul frecvent în piscine și expunerea la produse de curățare care conțin clor crește riscul de apariție a astmului și a altor alergii respiratorii, atât la adolescenți, cât și la adulți.
Cel mai mult au de suferit persoanele cu expunere pe termen lung la această substanță, respectiv salvamarii, curățătorii profesioniști și înotătorii cu mai mult de 1.000 de ore de expunere. Sensibilitatea la clor poate apărea atunci când piscinele cresc cantitatea de clor, de exemplu, ca răspuns la temerile privind sănătatea, cum ar fi „gripa porcină” sau E. coli.
Cereți ajutorul specialistului
Sensibilitatea pielii se tratează de obicei prin spălarea zonei afectate cu apă curată pentru a încerca să eliminați orice urmă a iritantului rămas, produsul de curățare sau apa din piscină.
În unele cazuri, poate fi prescrisă o cremă corticosteroidă, dar trebuie să aveți grijă să urmați instrucțiunile și să nu o utilizați în exces. Urticaria poate fi tratată cu un antihistaminic, cum ar fi difenhidramina. Dacă aveți sau credeți că aveți rinită alergică sau astm, mergeți imediat la un medic alergolog.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Schimbare istorică la Instagram. Dorința utilizatorilor a fost îndeplinită
- Fenomen straniu la mijlocul lunii ianuarie, în România. Veștile nu sunt bune
- La cât ajunge pensia minimă în 2025. O primesc toți cei care nu au muncit deloc
- Guvernul introduce un nou ajutor! Cine sunt beneficiarii și despre câți bani e vorba
- Călin Georgescu nu mai are scăpare. Au apărut documentele. Anunțul CNSAS
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Călin Georgescu, un lider cu o „foame de putere” remarcabilă
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Blue Monday - Cea mai depresivă zi din an
- Relația dintre Ion Dichiseanu și Sarita Montiel: O poveste de dragoste internațională care a l...