Simona Ionescu / Redactor Șef

Plante, alimente și exerciții pentru mintea ta. Eviți boli grave

Plante, alimente și exerciții pentru mintea ta. Eviți boli grave
Toți vrem să fim mai inteligenți, iar asta se bazează pe iuțimea cu care reacționăm, dar și pe memorie. Din nefericire, o dată cu timpul, acumulăm tot mai multă informație, dar ne pierdem din acea reacție promptă.

Trucuri pentru o inteligență peste medie

Cercetătorii spun că geniile au memorie vizuală, fotografică! Adică, există oameni care privesc o imagine și o pot reproduce în totalitate până la cel mai mic detaliu, chiar și după mult timp. Tot ei spun că trebuie să te naști cu asemena abilități, dar, poți totodată să dobândești câteva „puteri supranaturale” în acest sens.

Specialiștii în neurologie recomandă celor care vor să-și îmbunățătească atenția și istețimea jocurile de noroc, precum pokerul, dar și șahul – doar îi se mai spune și jocul minții, nu?-, sudoku, integramele și rebusul! Deci, avem liber la distracție!

Exerciuțiu zilnic – memorează versuri. Poate că programul încărcat nu-ți permite să te pierzi în povestea unei cărți, dar ai putea, în mașină sau la muncă, să încerci să memorezi versurile unei melodii sau chiar ale unei poezii. Aceste exerciții sunt excelente pentru memorie și te poți baza pe învățături atunci când ai o seară de karaoke sau un copilaș în preajmă!

Curiozități legate de creier

  • Creierul este cel mai mare consumator de energie! Desi reprezintă doar 2% din greutatea corpului, creierul are nevoie de 15% din cantitatea totală de sânge și de 20% din cantitatea de oxigen pentru a funcționa, precum și de o mare cantitate de glucoză pentru a-și desfășura procesele.
  • Cu cât IQ-ul tău este mai mare, cu atât visezi mai mult!
  • Chiar și după moarte, creierul mai trăiește circa 35 de ore, timp în care trimite impulsuri.
  • O altă curiozitate ar fi că, de la vârsta de 15 ani creierul nu mai crește.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre