Terapeuții spun că alimentele bogate în Calciu ajută la întărirea și protejarea coloanei vertebrale. Varză, conopidă, brocolii, spanac, sardine, somon, migdale, semințe au putea da o mână de ajutor când durerile ne supără.
Remedii din vremea bunicii pentru durerile de spate
Durerile de spate pasagere ori suportabile pot fi tratate cu remedii naturale. Dacă durerile durează mai mult timp ori cresc în intensitate, mergeți la un medic. De regulă, aceste dureri apar din cauză că stăm prea mult și incorect pe scaun ori când facem efort fizic peste puterile noastre.
Masajul therapeutic este indicat în astfel de probleme. Stfel, se atinge anumite puncte dureroase și eliberează tensiunea din acea zona. Masajul să fie combinat cu exerciții specifice recomandate de un medic specialist, informează biocentermedical.ro.
Pentru a avea un spate sănătos, pe lângă gimnastică medicală, veți putea folosi și unul din remediile naturale.
Suc antiinflamator format din părți egale de suc de cireșe amare neîndulcit și suc de struguri, din care se bea 3-6 pahare zilnic. Ananasul conține niște enzime care sunt antiinflamatori naturali și te scapă de durerile de spate.
Vitaminele C, Mg și D. Vitamina C diminuează durerile, iar vitamina D diminuează crampele muscular. Se găsește în lapte inbunatățit sau prin expunere la soare . Magneziul asigura bună funcționare a sistemului muscular și îndepărtează durerile de spate.
Usturoiul. Eeste bine de consumat zilnic doi căței pe stomacul gol. Sau opt căței de usturoi dizolvați în puțin ulei de nuca de cocos (sau de susan) încălzit la foc mic, răcit și masat ușor cu acel ulei obținut în zona afectată. Se lasă trei ore după care se face o baie în apă caldă. Dacă se urmează 15 zile acest tratament durerile dispar.
Dureri de spate. Masaje și cataplasme
Masaj cu ulei de iarbă-neagră. Se macerează 100 g flori de iarbă-neagră în 500 ml ulei de măsline timp de zece zile, amestecând frecvent. După zece zile filtrați amestecul. Masați zonele dureroase cu acest macerat de trei ori pe zi.
Cremă cu capsaicina ( ingredientul picant din ardeiul iute), sub formă de cremă, acționează că un analgezic, ameliorând durerea.
Infuzie de coajă de tei. 50g coajă de tei fiert într-un litru de apă la foc mic până se evaporă un sfert din apă. Beți câte puțin și des din această infuzie, între mese, timp de 3 săptămâni.
Cataplasmă cu varză. Fierbeți în puțină apă patru frunze de varză, două cepe tocate mărunt și patru pumni cu tarâte de ovăz. Filtrați și lăsăți să se răcească, apoi întindeți amestecul pe o bucată de pânză. Aplicați compresa pe zona dureroasă și mențineți-o 2 ore.
Cataplasma cu argilă. Se face o pastă din argilă uscată sub formă de pudră, amestecată cu apă. Se întinde pe o frunză de varză (2 cm) și acoperită cu o altă frunză se aplică pe zona dureroasă timp de o oră. Sursa: biocentermedical.ro
Metode pe care le folosesc psihologii pentru a scăpa de stres
Alimente care cresc imunitatea la diabetici. Spanacul și supa de pui, printre ele
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook